© Powered by SiteSpirit

Logo EPI Kenniscentrum.jpg

Ga naar het aanmeldformulier
Constructies (her)berekenen op Aardbevingsbelastingen

In Noord-Nederland ontstaan aardbevingen door de gaswinning in dit gebied. Deze aardbevingen zorgen voor de nodige uitdagingen op constructief terrein. Huizen, gebouwen en kunstwerken raken beschadigd. Hierdoor is er grote behoefte aan nieuwe kennis, voldoende geschoold personeel en werkende oplossingen in aardbevingsbestendige (ver)bouw- en herstelwerkzaamheden, die bovendien snel en constructief veilig kunnen worden toegepast. Deze nieuwe opleiding gaat met name in op de bouw- en geotechnische facetten van deze omvangrijke maatschappelijke problematiek.

Profiel opleiding abv

Startdatum uitgesteld nader te bepalen datum in 2018 Functioneringsniveau hbo / TU (5)
Cursusplaats Groningen Studielast

(wk7)
- Kennistoets

Resultaat

Na het volgen van de opleiding heb je voldoende kennis en vaardigheden om (preventieve) versterking van bouwwerken en kunstwerken te realiseren. Je hebt meer kennis van onder andere: Dynamica, Eurocode 8 (aardbevingen), NPR 9998, diverse toepassingen van bouwmaterialen en modelleringssystemen.
Zowel voor module 1 als 2 ontvang je een certificaat bij succesvolle afronding. Bij twee certificaten ontvang je een diploma 'Aardbevingsbestendig ontwerpen en herstellen'.

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor:
- adviseurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders
- geotechnici, ontwerpers van nieuwbouw en herstellers van bestaande bouw
- ieder die in zijn werk te maken krijgt met de aardbevingsproblematiek

Lestijden en duur

De lesdagen duren van 9:15 tot 16:15 met een pauze van een half uur. In totaal zijn er zes lesdagen per module die afgesloten worden met een kennistoets.
De eerste lesdag start om 9:00 uur.

Vooropleidingsvereisten

Je hebt een bouwkundige of civieltechnische opleiding op minimaal bachelorniveau met ten minste 5 jaar werkervaring of masterniveau.

Examen / Bewijs van Deelname

De module wordt afgesloten met een toets.

Cursusopzet

Folder Opleiding Aardbevingsbestendig ontwerpen en herstellen_2017 20170424.jpg

De opleiding bestaat uit 2 modulen met elk een afsluitende toets. Je moet eerst module 1 met goed gevolg afsluiten, voordat je verder kunt gaan met module 2. Module 1 gaat in op (herstel van) bestaande bouw met algemene kennis van zaken; module 2 zal meer ingaan op nieuwbouw met complexere (bouw)aspecten.

DSC_7107 Peter.jpg

Peter Hoes
e: peter@betonvereniging.nl
ontwikkeling opleidingen

De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met
de onderstaande brancheorganisaties en instellingen.

Afbeelding samenwerking CABV.jpg

Algemeen T 0182-539 233   F 0182-537 510 info@betonvereniging.nl Studiedagen  T 0182 - 532 389
Opleidingen  T 0182-539 858  F 0182-558 489  opleidingen@betonvereniging.nl    Administratie  T 0182-572 159
Ir. P. Bloklandhuis Büchnerweg 3      Postbus 411 2800 AK Gouda            KvK 40464045 IBAN: NL32 RABO 0322 4169 06