© Powered by SiteSpirit

Basiskennis Beton Algemeen [bba]

Nascholing metselmortellaborant.jpg

Ga naar het aanmeldformulier

De onmisbare basiskennis van beton
In deze introductiecursus leer je in kort tijdsbestek de basisprincipes van beton kennen. Aan bod komen onder meer de belangrijkste betonsoorten, de grondstoffen, wijze van behandelen, samenstelling en eigenschappen. Deze cursus dient als vooropleiding voor de cursus Betonlaborant BV of (in combinatie met een niet-technische BOL4-opleiding) de cursus Basiskennis Beton Technologie bbt. De cursus wordt afgesloten met het examen Basiskennis Beton Algemeen bba.

Profiel opleiding bba

Startdatum 16-1-2018 Functioneringsniveau n.v.t.
Cursusplaats Gouda / Ruinen / Veldhoven Studielast
(uur)
60 uur
Contacturen 9 lesavonden van 2 uur Kenniseenheden n.v.t.
Kosten in € (ex. b.t.w.) 920,- niet-leden 1.295,-
Examen Utrecht 3-4-2018

Bestemd voor

Voor technici
Mengmeesters, truckmixerchauffeurs, productiepersoneel , werkvoorbereiders en uitvoerders van betonaannemers, alsmede personeel van Rijks-, Provinciale en Gemeentediensten.

Voor niet-technici
Niet-technische beroepen, zoals verkopers en administratief personeel.

Vooropleiding Betonlaborant
Voor iedereen die de cursus Betonlaborant wil gaan volgen.

Resultaat

Na het volgen van de cursus beschik je over de belangrijkste basiskennis van beton. Je kent de grondstoffen, samenstelling en eigenschappen en weet hoe je betonspecie moet verwerken / nabehandelen.
Tevens heb je kennis van wapening en bekisting, betonvoorschriften, kwaliteit en controle en prefabbeton.
Bij voldoende resultaat van het schriftelijke examen ontvang je een diploma Basiskennis Beton Algemeen bba.

De cursus kan ook gevolgd worden als voorbereiding op de cursus Betonlaborant BV.
In combinatie met een niet-technische BOL4-opleiding geeft deze cursus toegang tot de cursus Basiskennis Betontechnologie bbt.

Vooropleidingseisen

Voor het volgen van deze cursus is geen vooropleiding vereist, maar wel een goede beheersing van de Nederlandse taal (niveau 2).

Lestijden

Methode

De cursus bestaat uit negen lesavonden van twee lesuren, die wekelijks plaatsvinden.
De kennisoverdracht vindt plaats door mondeling onderwijs aan de hand van een cursusdictaat.
Aan de cursus is een examen verbonden.

Examen / Bewijs van Deelname

examenreglement abb versie jan 2014.jpg

De cursus wordt afgesloten met een centraal schriftelijk examen (meerkeuzevragen) dat wordt afgenomen in Utrecht. De geslaagden ontvangen een diploma.

In de cursus worden de navolgende onderwerpen behandeld:
• Grondstoffen
• Samenstelling van beton
• Eigenschappen van betonspecie en beton
• Verwerken en nabehandelen van betonspecie
• Wapening en bekisting
• Betonvoorschriften, kwaliteit en controle

Bram 2012.jpg

Bram Rensen
Voor vragen over vooropleiding en inhoudelijke zaken.
Bram Rensen
e: bram@betonvereniging.nl
coördinator opleidingen
BV-Nieuws; website