© Powered by SiteSpirit

1.1 bruggen & viaducten verlengde waalbrug.jpg

Basiskennis Beton Constructieleer [bbc]

Ga naar het aanmeldformulier
Inzicht in de krachtswerking van (beton)constructies

Deze cursus behandelt zowel de algemene constructieleer als de constructieleer die specifiek geldt voor beton. Je leert onder meer over de krachtswerking van constructies, materiaaleigenschappen en hoe constructies zich gedragen bij belastingen.

De cursus maakt onderdeel uit van de opleidingen tot Betononderhoudskundige BV en Betonconstructeur ASEng, maar bouwmanagers en uitvoeringsdeskundigen kunnen de cursus ook apart volgen.

Profiel opleiding bbc

Startdatum 11-9-2017 Functioneringsniveau mbo (4)
Cursusplaats Gouda Studielast
(uur)
60 uur
Contacturen 10 lesavonden van 3 uur Kenniseenheden n.v.t.
Kosten in € (ex. b.t.w.) 1.350,- niet-leden 1.615,-
Examen 11-12-2017

Bestemd voor

De cursus is bestemd voor mbo'ers die door nascholing en werkervaring zijn doorgegroeid naar een functie waarbij inzicht in krachtswerking van (beton)constructies van belang is, zoals:
- uitvoerders in de bouw
- inspecteurs/toezichthouders
- betontekenaars/modelleurs

Lestijden

Vooropleidingsvereisten

Voor deze cursus heb je een MBO-diploma Bouwkunde of Infratechniek (bol 4) nodig en moet je de nodige werkervaring bezitten.

Examen / Bewijs van Deelname

reglement deelexamen [bbc] 13.jpg

Aan de geslaagden wordt het deelcertificaat 'Basiskennis Beton Constructieleer' uitgereikt.

Deel A. Algemene Constructieleer
• Schematisering en belastingen
• Oplegreacties en krachtswerking
• Inwendige spanningen
• Wapenen van betonconstructies

Deel B. Betonconstructieleer
• Materiaaleigenschappen beton en staal
• Zuivere buiging – dwarskracht – wringing - pons
• Scheurvorming
• Verankeren en lassen betonstaal
• Balken – platen - wanden – kolommen – voorspannen
• Lezen van wapeningstekening

Resultaat

Na het volgen van de cursus heb je inzicht in de krachtswerking van (beton)constructies en hoe een constructie zich gedraagt als deze wordt belast. Tevens kun je een constructief onveilige situatie onderbouwen, met toegepaste mechanica en betonconstructieleer op het niveau van 2e jaar hbo Civiele techniek of Bouwkunde. Daarbij hoef je niet te rekenen!
Bij goed resultaat verkrijg je een deelcertificaat.

De onderwerpen worden in 10 wekelijkse lesavonden van 3 lesuren behandeld.
De kennisoverdracht geschiedt door middel van mondeling onderricht aan de hand van het boek 'Constructieleer Gewapend Beton' – Braam & Lagendijk (CB2) en een voor deze cursus ontwikkeld dictaat.

Algemeen T 0182-539 233   F 0182-537 510 info@betonvereniging.nl Studiedagen  T 0182 - 532 389
Opleidingen  T 0182-539 858  F 0182-558 489  opleidingen@betonvereniging.nl    Administratie  T 0182-572 159
Ir. P. Bloklandhuis Büchnerweg 3      Postbus 411 2800 AK Gouda            KvK 40464045 IBAN: NL32 RABO 0322 4169 06