© Powered by SiteSpirit

 
0-Betonvereninging logo 2016 met tekst rechts.jpg
5.1 restauratie-reparatie coentunnel.jpg


Programma Arena Hollands Glorie

11.00 uur Projectplace Nieuwbouw Estia te Haps

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, bouwt op het bedrijventerrein Laarakker in Haps (gemeente Cuijk) aan een nieuwe melkpoederfabriek voor de productie van babyvoeding.Op 9 juni 2016 gaf Danone Nutricia het startsein voor de nieuwbouw van ruim 49.000 m2 BVO. Het project, een investering van 240 miljoen euro, is Danone's grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit.

De nieuwe fabriek gaat voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby's en jonge kinderen produceren. Naar verwachting wordt het gehele project medio 2018 opgeleverd.

Ontwerp
Onder leiding van het adviesbureau Het4Kant heeft een multidisciplinair ontwerpteam een nieuwe melkpoeder-fabriek ontworpen. Het ontwerp van de fabriek bestaat uit een natte menginstallatie, twee drooglijnen, drie verpakkingslijnen en een magazijn. Het productieproces van de diverse soorten babypoeder wordt vanuit het laboratorium gecontroleerd. De fabriek is 240 meter lang, 90 meter breed en het hoogste punt van de fabriek, de droogtoren, is 48 meter.
Pieters Bouwtechniek is hoofdconstructeur en verzorgt namens Danone het BIM management voor het project.
De bouwkundig aannemer is Friso Bouwgroep/ Hurks.

Snel bouwen begint bij snel ontwerpen

Om het project binnen een redelijke korte bouwtijd te realiseren, zijn keuzes gemaakt in het ontwerp en de uitvoering. Om de hoge eisen vanuit hygiŽne te kunnen halen, is zelfverdichtend beton toegepast in combinatie met grote, ultra vlakke wandbekistingen. Dit maakte het noodzakelijk om vloeren en balken achteraf tussen de wanden aan te brengen. De uitwerking van het constructie ontwerp is hierin geÔntegreerd. Het project is opgedeeld in 7 tal deelprojecten die los van elkaar ontworpen zijn. Het zijn zelfstandige deel-gebouwen. Op deze wijze kan het project met parallelle bouwstromen gerealiseerd worden.

Lezingen
Onder voorzitterschap van Paul Rijpstra (Pieters Bouwtechniek), wordt in de lezingen ingegaan op de volgende onderwerpen:

1. het constructief ontwerp van de fabriek.
2. de bouw van de fabriek en met name de inzet van bekistingen.
3. de uitvoering in zelfverdichtend beton.

p18 nieuwbouw estia.jpg

13.30 uur BV_University

p 20 dijk van jacco.jpg

Voorzitter Jacco van Dijk, Hurks  prefabbeton
Flits colleges tijdens deze BV_University
Welke kennis uit onze Opleidingen is nodig bijvoorbeeld om een brug of aquaduct te bouwen of om 'Digitaal Beton' toe te passen?
Na een inleiding over een actueel project presenteert onze docent de toepassing van de BV-opleiding.
13.30 uur Betontechnologie

 Jurjen Talsma,  Kwaliteitsdienst Beton
Docent Jurjen Talsma vertelt over bijzondere situaties.
Opdrachtgevers hebben soms de wildste ideeŽn. Zo wilde Thialf de snelste ijsbaan van de (lage landen) wereld met als belangrijkste element een super vlakke betonvloer. En een universitair medisch centrum wilde een bunker bouwen rondom een 'protonencycloon' met 3,5 meter dikke beton-wanden. Die wensen kun je echter niet zomaar bevredigend beantwoorden, laat staan eenvoudig oplossen. De rol van de betontechnoloog als rode draad in het geheel is super belangrijk. De aannemer heeft vaak geen idee wat hij met dit soort bijzondere werken over zich heen krijgt. Neem alleen al de verhardingsduur.Jurjen heeft beide projecten begeleid, in dialoog met de opdrachtgever, constructeur, aannemer en betonleverancier. Beide projecten zijn naar volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd.Niet alleen deze projecten, maar bijna alle projecten zijn bijzonder. Ze vragen de juiste betonsamenstelling met daaraan gekoppeld de juiste verwerking. Wordt aan ťťn van deze voorwaarden niet voldaan, dan is een 100% score niet haalbaar.

p 20 foto ijsbaan enz.jpg

14.00 uur Ontwerp en Constructie

JoŽl Keijnemans, BURO Civiel  
Ron Brouwer, Manager innovatie Movares


Het project gaat over Movares ReDesign, het team waarvan JoŽl Keijnemans zelf ook deel uitmaakt.
ReDesign is een start-up binnen Movares. ReDesign heeft tot doel de engineering van de toekomst te ontwikkelen, en de ingenieur van de toekomst hierin ervaring te laten opdoen. Digital Design is hierin de maat. De ingenieur als software-ontwikkelaar, of de softwarespecialist als ingenieur?

JoŽl Keijnemans haakt daarop in en vertelt over de vereiste kennis voor de constructeur met de MSEng opleiding en wat je met deze opleiding kunt bereiken.


14.30 uur Werkvoorbereiding en uitvoering

p 21 foto betonelementen.jpg

Martin Snijders, Gemeente Rotterdam
Ronald Driever, MBS Betontrappen

Hoogwaardige betonelementen  met sterk geprofileerd oppervlak

Voor het project de HoekseLijn worden toegangsportalen met prefab betonelementen vervaardigd. In het beton zijn afbeeldingen van vissen opgenomen op basis van een grafisch model. Het grafisch -del werd vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld en digitaal bewerkt & uitgefreesd. Vervolgens zijn daar matten voor in de bekisting mee gemaakt, zodat de afbeelding in de betonelementen mooi overkwam. Het project kenmerkt zich door de grote afmetingen (tot 14m x 4m) en toch een hoge kwaliteit CUR 100: schoon beton. De structuur in het beton is tot 30mm diepte welke scherphoekig is uitgevoerd. Wegens architectonische redenen worden de toegangsportalen in gekleurd schilderwerk uitgevoerd, elk station zijn eigen kleur.In de presentatie zal worden ingegaan op het ontwerp & de voorbereiding. Ook de productie en montage op locatie zal worden toegelicht. Er zal worden afgesloten met de leereffecten die in de opleiding  betonuitvoerder/werkvoorbereider gedetailleerd aan bod komen.


15.00 uur Betononderhoud en Betonreparatie

p21 betonreparatie.jpg

Bas Bruins Slot, SGS Intron BV
Schadeoorzaken en -gevolgen
Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden enkele interessante betonschades uit de praktijk behandeld en tegen het licht gehouden van het deel betonschades uit de cursus Uitvoering Betonreparatie Middenkader. Welke soort schades komen we in de praktijk vaak tegen? Wat is de oorzaak van de schade? Welke gevolgen heeft de schade voor de (rest)levensduur van een constructie?


16.00 uur Presentatie en netwerkborrel VKNBB

logo VKNBB.jpg

"De (bouw)weg naar de grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht" Door Erica van Dijk, projectmanager Projectorganisatie Stationsgebied Gemeente Utrecht.


Dijk, Erica van.jpg

Tijdens de presentatie zal Erica van Dijk ingaan op het integrale ontwerp van de fietsenstalling op het stationsplein in Utrecht, de samenwerking met de partners en de ontwikkelaars in het stationsgebied. Zij zal tevens aangeven hoe de fietsenstalling gebouwd wordt terwijl 'de winkel open blijft'. Hiermee wordt een beeld geschetst hoe de grootste fietsenstalling van de wereld in Utrecht gebouwd wordt. 
Algemeen T 0182-539 233   F 0182-537 510 info@betonvereniging.nl Studiedagen  T 0182 - 532 389     
Opleidingen  T 0182-539 858  F 0182-558 489  opleidingen@betonvereniging.nl    Administratie  T 0182-572 159
Ir. P. Bloklandhuis BŁchnerweg 3      Postbus 411 2800 AK Gouda            KvK 40464045 IBAN: NL32 RABO 0322 4169 06