© Powered by SiteSpirit

 
0-Betonvereninging logo 2016 met tekst rechts.jpg
7.1 betontechnologie pont d ela république montpellier-.jpg


Inlooplezingen 2017 per zaal

Inlooplezingen

Op deze pagina treft u per zaal alle inlooplezingen aan.
De zalen zijn:
* ARENA WIT
* EDUARD FLIPSEZAAL
* VAN CAPPELLENZAAL 


ARENA WIT


15.00 uur ICT oplossingen voor de Betonindustrie, de volgende stap.

command alkon png - l.png

Rob Verburg, Managing Director Command Alkon NL
De weg naar High-Tech ICT oplossingen voor productie en logistiek.


15.30 uur Beton en wapening 3D modelleren en berekenen

SCIA-logo-RGB.jpg

Herman Oogink – Head of Strategic Alliances SCIA Nederland BV
Steeds meer partijen in de bouw zien de toegevoegde waarde van 3D wapening. Een 3D wapeningsmodel verschaft immers meer inzicht en leidt tot een betere informatie uitwisseling tussen de constructeur, aannemer en de wapeningscentrale. Herman Oogink gaat tijdens zijn lezing in op dit proces. Hij zal door middel van het tekenpakket Allplan, het eindige elementenprogramma SCIA Engineer en het cloud platform bim+  laten zien hoe added value behaald kan worden tijdens het werkproces. Centraal in het verhaal staan de mogelijkheden van het modelleren, berekenen en uitwisselen van 3D-wapeningsmodellen met als gevolg tijdwinst en kostenbesparing.


16.00 uur Bepaling restlevensduur betonconstructies

sgs logo cmyk.jpg

Michel Boutz, SGS INTRON B.V.
Dr. Michel Boutz stelt een procedure voor waarmee de minimale restlevensduur van gewapende betonconstructies kan worden bepaald, in het geval dat chloride geïnitieerde wapeningscorrosie hiervoor maatgevend is. De procedure is toegepast op een betonconstructie en de resultaten worden besproken.


16.30 uur Adfil polypropyleenvezels als antwoord op plastische krimp

Jeroen Smet, Product Manager Adfil

Het Adfil team heeft - in samenwerking met Vilnius University – onderzoek verricht om met polypropyleenvezels plastische krimp te reduceren en zelfs te elimineren. Om de prestatie van de vezels te vergelijken, was er nood aan een gestandaardiseerde test. Omdat die in Europa nog niet beschikbaar is, werd gewerkt met een Amerikaanse norm die het effect op plastische krimpscheuren van vezels in beton evalueert. Adfil heeft als doel de prestatie per kilogram polypropyleen vezels te optimaliseren en verder te ontwikkelen – in eigen laboratorium en productie.


EDUARD FLIPSEZAAL


11.00 uur Toekomst van het SBRCURnet betonprogramma en de CUR-aanbevelingen

SBRCURNET_rgb.jpg

Cindy Vissering en Erwin Vega, SBRCURnet
Zoals u misschien bekend is, sluit SBRCURnet einde van dit jaar haar deuren. Het betonprogramma en de CUR-Aanbevelingen gaan elders voortgezet worden. Wij nemen u graag mee in een blik op de toekomst: zowel qua organisatie als inhoudelijk.


11.30 uur Innovatieve betonbescherming in afvalwatertoepassingen

basf.jpg

Jean Claude de Maaijer, Sales Manager Construction Systems BASF Nederland BV
Met MasterSeal 7000CR introduceert Master Builders Solutions van BASF een innovatieve betonbescherming in afvalwatertoepassing. Hiermee wordt een bescherming gerealiseerd met unieke systeemvoordelen zoals: Toepassing op vochtige betonnen ondergrond, snelle doorharding, scheuroverbruggende capaciteiten en hoge chemische belastbaarheid. Met name de combinatie van de laatste twee kenmerken maakt dit systeem tot een zeer hoogwaardige oplossing. MasterSeal 7000CR is gebaseerd op een nieuwe bindmiddeltechnologie Xolutec® ontwikkeld door BASF waaraan enkele jaren intensief onderzoek is verricht, hiermee wordt geavanceerde chemie in de bouwchemie geïntroduceerd. Onder de naam Xolutec® zal BASF een nieuwe dimensie in levensduur van betonbescherming en vloersystemen inluiden. Samen naar oplossingen zoeken- Master Builders Solutions experts zijn voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van de opdrachtgevers. Onder de noemer Master Builders Solutions wordt alle expertise van BASF samengebracht om chemische productoplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie van gebouwen en constructies mogelijk te maken.


12.00 uur Nieuwe technieken en innovatie in BIM-software voor beton

construsoft.jpg

Bas Salari, Construsoft B.V.
Al jarenlang presenteren we de nieuwste technieken en innovaties op het gebied van 3D-, BIM- en rekensoftware. Ieder jaar weer treffen we bezoekers die blij zijn dat ze ons verhaal hebben gehoord en velen van hen hebben inmiddels de overstap gemaakt naar échte innovatieve software. Wordt u blij van innovatie? Kom dan naar onze inlooplezing!  Dit keer bespreken we diverse innovaties voor (beton)aannemers, ingenieurs en buigvlechtcentrales. Voor engineers zijn er grote voordelen op het gebied van interactief modelleren van wapening, het genereren van tekeningen en data voor productie en uitvoering. Werkvoorbereiders en uitvoerders ervaren hoe er tegenwoordig met bekisting wordt gewerkt en hoe zij steeds vaker hun voordeel doen met slimme systemen van onder andere Doka, Peri en Meva.  We heten u alvast van harte welkom.


12.30 uur Eenvoudig pons controleren volgens NEN-EN 1992 met eindige elementenreken- software

buildsoft-logo---structurally-loved-big.png

ir. Geert Goossens, Buildsoft
Ponswapening berekenen met hand is een lastig karwei. Met Diamonds controleert u snel en efficiënt de pons voor vloeren en funderingen, dankzij automatische herkenning van de nabijgelegen randen en de bepaling van de meest nadelige contour. 


13.00 uur 60 jaar Betononderzoek bij TNO

tno.jpg

Dr. ir. A.H.J.M. (Adri) Vervuurt, TNO
De 60e verjaardag van de Betondag is een mooi moment om herinneringen aan het verleden op te halen. Die herinneringen laten je zien hoe het basismateriaal al die jaren vrijwel hetzelfde is gebleven, maar alles eromheen sterk is veranderd. Aan de hand van een historisch overzicht van door TNO uitgevoerd betononderzoek wordt stil gestaan bij de veranderingen in dat onderzoek gedurende de afgelopen 60 jaar.


13.30 uur De geïsoleerde gevel koudebrugvrij zonder gedoe…

schock.jpg

Arjan Westra, Schöck Nederland b.v.
Beantwoorden aan de doelstellingen van gezond en duurzaam bouwen vraagt om anders denken. Schöck heeft deze doelstellingen vertaald naar haar ambitie om koudebrugvrije gevelverankeringen te ontwikkelen voor de bouw. Een ontwikkelingsuitdaging met als resultaat: een multi-toepasbaar anker in de geïsoleerde gevel. Dit anker biedt voordelen voor opdrachtgever, ontwerpers en bouwers. Laat u verrassen door de kracht van de eenvoud!


14.00 uur MBS Hybrid Casco (onderdeel van MBS groep) - Woningbouw

mbs hybrid casco.png

Geert Nieuwenhuis, MBS Hybrid Casco
Een complete woning binnen één dag. Het is mogelijk met het Prefab Plus woningbouwsysteem van MBS Hybrid Casco. Prefab Plus woningen worden middels een droge bouwmethode snel en vakkundig geplaatst inclusief alle installatievoorzieningen, vloerverwarming en luchtbehandeling. Door de droge bouwmethode kan onder winterse omstandigheden langer worden doorgebouwd, wordt het droogstoken van woningen verminderd en soms zelfs voorkomen, is door vermindering van arbeidsgangen een tijdsbesparing van 85% mogelijk en is er mindere materiaal / afval op de bouwplaats wat bij krappe bouwplaatsen een groot voordeel is. Wij bouwen luchtdicht. E-, W-, en V-installaties worden op onze productielocatie in de wanden en vloeren gestort. Hierdoor zijn er minder handen op de bouwplaats nodig en is het vervoer van en naar de bouwplaats beperkt. Met MBS Hybrid Casco heeft de klant één partij voor zowel de engineering als de productie. Dit minimaliseert de kans op fouten in de communicatie en maakt een optimale planning mogelijk. MBS Hybrid Casco is zelfstandig fabrikant van prefab grondgebonden woningen en maakt onderdeel uit van de MBS groep. Naast MBS Hybrid Casco bestaat de MBS groep uit vijf zelfstandige werkmaatschappijen gespecialiseerd in utiliteitsbouw, kelderbouw, betontrappen, keerwanden (voor zowel de agrarische als de infrasector), vloersystemen en infrabouw. Alle prefab betonproducten worden geproduceerd op eigen productielocaties in Vianen (MultiBeton) en Emmen (MBS & CBS Beton).


14.30 uur Profis Engineering – Ankerberekeningssoftwaring

hilti_logo_svg.png

Leon Teunissen, Hilti Nederland
De bouwwereld verandert sneller dan ooit. Hilti loopt daarin voorop met de introductie van Profis Engineering. Ontdek de nieuwe standaard in ankerberekeningssoftware. In de lezing komen de nieuwe functionaliteiten en "tips and tricks" aan bod.


15.00 uur Ervaringen met constructieve kunststofvezels in Nederland

convez.jpg

Leo Hoogezand, Convez Benelux BV
Convez levert sinds 2016 constructieve kunststofvezels in o.m. de Benelux. De vezels worden inmiddels toegepast in vloeren, maar ook bij prefabelementen zoals rioolbuizen, schuttingelementen, putringen, straatbanden, betonplaten enzovoort. In de presentatie wordt nader ingegaan op de ervaringen


15.30 uur Maastunnel Rotterdam

TBI_INFRA_PW_RGB_100.jpg

Diederik van Zanten, gemeente Rotterdam Jacco Groen, Mobilis, Croonwolter&dros en Nico de Bont
De uitdagingen van de renovatie van een rijksmonument en de oudste tunnel van Nederland.


16.00 uur Nieuwe ontwikkelingen en toepassingen van DIANA eindige elementen software

DIANAFEA-Logo-BlackCMYK no Overprint for Printing 300dpi 65x14.3mm.jpg

Ab van den Bos, Gerd-Jan Schreppers & Chantal Frissen, DIANA FEA B.V
DIANA FEA B.V. ontwikkelt en distribueert eindige elementen software om het constructieve gedrag van constructies en ondergrond te simuleren. Realistische simulaties geven meer inzicht dan blind toepassen ontwerp codes.


VAN CAPPELLENZAAL


13.00 uur Geïntegreerde planning: Geavanceerde objectherkenning en -verwerking van MEP-modellen in PLANBAR voor het ontwerpen en detailleren van prefa

precast software engineering.png

Susanne Schachinger, Patrick Tops, Precast Software Engineering BIM in de prefab betonindustrie. De "MEP Assistant" in PLANBAR is een slimme tool die u ondersteunt in de ontwerpfase wanneer u  de aangeleverde modellen van technische installaties moet verwerken in uw prefab model.


15.30 uur Non-metallic materials for Special Foundations and Concrete Works: recent applications

sireg.png

Emanuele Natoli, SIREG GEOTECH s.r.l.
The presentation wants to give an overview about the features, performances and examples of non metallic materials applied to deep foundations, tunnels and geotechnical projects. It will be focused on recent applications supplied by Sireg Geotech, as a fabricant of Glass Fiber Reinforced Rods/Profiles–  GFRP,  Grouting manchette pipes for injections works, waterstop profiles".


16.00 uur Alternatieve bindmiddelen met een lagere CO2-voetafdruk

enci.png

Marcel Bruin, Manager Applied Technology Lab Maastricht & Project Manager, HeidelbergCement Benelux Joris Schoon, Applied Technology Laboratory Manager, HeidelbergCement Benelux

Binnen de HeidelbergCement groep werkt men al jaren aan de ontwikkeling van alter-natieve bindmiddelen die min of meer zonder klassieke Portland klinker werken. Twee van deze bindmiddelen zijn Calcium SulfoAluminate (CSA) en Calcium SulfoAluminate-Belite (CSAB). De snelle Etringiet vorming typisch voor CSA verantwoordelijke voor de hoge beginsterktes, is reeds lang gekend alsook de lagere duurzaamheidaspecten in vergelijking met klassieke cementen op basis van Portland klinker. CSAB kan mogelijk de voordelen van beide systemen in één cement combineren via zijn typische Belite Calciumsulfoaluminate Ternesite systeem. Bij de HeidelbergCement groep blijven we werken aan de ontwikkeling van bindersystemen met een significante lagere CO2-uitstoot in vergelijking met de klassieke cementen.


16.30 uur Bijzonder beton: van laboratorium naar praktijk

enci.png

Bart Brieffies,Supervisor Applied Technology Laboratory Rotterdam, HeidelbergCement Benelux
Cement- en betonindustrie zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe betonsoorten om aan de vragen van de hedendaagse bouw te kunnen beantwoorden. Wat gebeurt er zoal in de laboratoria en hoe brengen we  deze bijzondere betontypen van laboratoria naar praktijk? Aan de hand van een concreet project – de uitbreiding van het Applied Technology Laboratorium van Rotterdam – proberen we een enkele antwoorden te geven op deze vragen.
Algemeen T 0182-539 233   F 0182-537 510 info@betonvereniging.nl Studiedagen  T 0182 - 532 389     
Opleidingen  T 0182-539 858  F 0182-558 489  opleidingen@betonvereniging.nl    Administratie  T 0182-572 159
Ir. P. Bloklandhuis Büchnerweg 3      Postbus 411 2800 AK Gouda            KvK 40464045 IBAN: NL32 RABO 0322 4169 06