Veelgestelde vragen over Mijn Beton


Wat is Mijn Beton?

Mijn Beton is jouw persoonlijke omgeving bij de Betonvereniging. Als cursist kun je hier inloggen en heb je toegang tot alle informatie en materialen voor jouw cursussen. Als HR-professional heb je een overzicht van al jouw medewerkers die cursussen volgen en als bedrijfslid kun je jouw gegevens inzien. Mijn Beton is ook hét portaal om jezelf of je medewerkers eenvoudig aan te melden voor nieuwe cursussen.

 

Hoe maak ik een account aan op Mijn Beton?

Via de Betonvereniging krijg je een e-mail om jouw account op Mijn Beton te activeren. Klik op de activatielink in de e-mail en stel een wachtwoord in. Heb je geen e-mail ontvangen, kijk in je postbus onder de ongewenste e-mail of neem contact op met de Betonvereniging.

Inloggen gaat via drie simpele stappen:

  1. Ga naar https://mijnbeton.betonvereniging.nl
  2. Voer je e-mailadres en wachtwoord in
  3. Klik op "inloggen"

En klaar!

 

Waarom lukt het me niet om een account aan te maken?

Je kunt alleen een account aanmaken als jouw e-mailadres al bij ons bekend is, bijvoorbeeld omdat je contactpersoon bent voor een bedrijfslid of omdat je een cursus bij ons hebt gevolgd. Als je nog niet bij ons bekend bent, kun je een account op Mijn Beton krijgen nadat je je hebt aangemeld voor een cursus: https://mijnbeton.betonvereniging.nl/cursusinschrijving.

Als je bij HR werkt, maar nog niet bij ons bekend bent neem dan contact met ons op, dan regelen wij jouw account.

 

Waarom heb ik Mijn Beton nodig?

Ja, alweer ergens een account aan moeten maken, is best vervelend. Maar met dit nieuwe portaal wordt het volgen van een cursus of inschrijven voor een nieuwe cursus veel makkelijker! Alle informatie die je nodig hebt om de cursus te volgen, staat in het portaal: de locatie, docent, het rooster en alle lesmaterialen. Om je in te schrijven voor een cursus, hoef je niet opnieuw een volledig formulier in te vullen: met één druk op de knop meld je jezelf aan, want al jouw gegevens zijn al bij ons bekend. HR-professionals kunnen precies zien wie zij voor welke cursus hebben ingeschreven en welke investering daaraan gekoppeld is.

 

Moet ik betalen voor een Mijn Beton account?

Nee, een Mijn Beton account is helemaal gratis.

 

Ik kom mijn account niet meer in. Wat nu?

Kies voor de optie “Wachtwoord vergeten” en vul je e-mailadres in. Je krijgt een link toegestuurd om jouw wachtwoord te veranderen en zo weer toegang te krijgen tot je account.

 

Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen voor Mijn Beton?

Ga naar https://mijnbeton.betonvereniging.nl  en klik op "wachtwoord vergeten" en je krijgt een link toegestuurd om jouw wachtwoord te veranderen.

 

Mijn gegevens kloppen niet. Wat moet ik doen?

Jij hebt zelf de controle over jouw gegevens. Als je ziet dat iets niet klopt of is er iets veranderd in jouw situatie, dan kun je dit zelf aanpassen. Zo weten we zeker dat jouw gegevens altijd actueel zijn. Zo kunnen we je in geval van nood bellen, kunnen we je via e-mail op de hoogte houden en het diploma waar je zo hard voor gewerkt hebt, naar je adres sturen.

 

Kan ik op meerdere apparaten tegelijkertijd ingelogd zijn in Mijn Beton?

Ja, Mijn Beton is een webapplicatie die op al jouw apparaten te openen is.

 

Ik ben contactpersoon binnen mijn bedrijf en wil een nieuwe deelnemer aanmelden. Hoe doe ik dat?

Log in op Mijn Beton via https://mijnbeton.betonvereniging.nl en geef aan dat je een ander aanmeldt voor een cursus. Als jouw medewerker eerder een cursus heeft gevolgd kun je deze persoon eenvoudig selecteren. Volgt de medewerker voor het eerst een cursus, dan vragen we je een aantal basisgegevens van deze persoon in te vullen.

 

De opleiding of cursus waarvoor ik me aan wil melden, staat niet in de lijst. Wat moet ik nu doen?

Aanmelden voor opleidingen en cursussen van de BV/BmS kan niet via Mijn Beton. Gebruik hiervoor dit aanmeldformulier: https://www.betonvereniging.nl/opleidingen-en-cursussen/aanmelden-cursus.

Dit betreft de opleidingen Constructief Ontwerpen BV/BmS, Beton- en Staalconstructies BV/BmS en Betonconstructies Basis die allemaal starten op 8 september 2020 in Utrecht. Voor de cursussen betreft het Inleiding in de Dynamica, Inleiding in de Geotechniek, Prefabbeton voor Constructeurs, EEM voor Constructeurs en Voorgespannen Beton.

Aanmelden voor de gehele opleiding Betontechnologisch Adviseur, Betontechnoloog BV of Betononderhoudskundige BV is nu nog niet mogelijk via Mijn Beton. Kies in deze gevallen voor de eerste cursus van deze opleidingen: Basiskennis Beton Technologie. Voor de opleiding Betonlaborant BV is Basiskennis Beton Algemeen de eerste stap en voor Betonuitvoerder/Werkvoorbeider start je met de cursus Bekistingen, Hulpconstructies en Uitvoeringsmethoden.

Mogelijk is de cursus van je keuze al volgeboekt. Kies dan voor een andere locatie of stuur je gegevens naar ons, dan plaatsen we je op een wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt word je door ons benaderd.

Staat de cursus die je wilt volgen er toch niet tussen? Neem dan contact op met onze afdeling Opleidingen & Cursussen.

 

Hoe kan ik een Mijn Beton account verwijderen?

Om een cursus te kunnen volgen is het account noodzakelijk, omdat je alle gegevens over de cursus en het lesmateriaal in Mijn Beton kunt vinden. Volg je geen cursus meer en wil je jouw gegevens verwijderen? Neem dan contact met ons op.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens in Mijn Beton?

De Betonvereniging respecteert de privacy van al haar leden en cursisten en zorgt dat de gegevens vertrouwelijk worden behandeld. De gegevens in Mijn Beton verzamelen we voor de volgende doeleinden:

  • Het uitvoeren van opleidingen en cursussen
  • Het delen van relevante informatie over de opleiding of cursus waarvoor je staat ingeschreven, zowel via het portaal, e-mail als per post
  • Analyse van processen, producten, diensten en marktonderzoek zodat we ons aanbod zo goed mogelijk kunnen afstemmen op de wensen en behoeften van onze leden en cursisten
  • Afhandelen van klachten of informatieverzoeken

Alleen als de Betonvereniging hiertoe wettelijk is verplicht, worden persoonsgegevens verstrekt aan toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties. Persoonsgegevens zullen niet langer dan noodzakelijk worden bewaard dan voor het doel waarvoor zij zijn verstrekt. De Betonvereniging heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

 

Mijn vraag staat hier niet bij.

Neem gerust contact met ons op en stel jouw vraag.