Een leven lang leren bij de Betonvereniging

Maikel Jagroep directeur Betonvereniging

Maikel Jagroep is sinds 1 januari 2018 directeur van de Betonvereniging.
Zijn motto is ‘een leven lang leren’ en met dat motto zit hij bij de Betonvereniging  op de goede plek.
Maar wie is Maikel Jagroep eigenlijk? Wat wordt de grootste uitdaging in zijn nieuwe functie? Wat is zijn visie voor de Betonvereniging? De redactie van BV-nieuws sprak met hem.

Even in het kort. Wie is Maikel Jagroep?
“Ik ben getrouwd met Gita. Samen hebben wij twee zonen, Guyan en Raphael, die beide op de middelbare school zitten. Wij wonen sinds 10 jaar in de omgeving van Delft, in Delfgauw om precies te zijn. Naast mijn werk probeer ik gemiddeld 3 keer per week te sporten, voornamelijk cardio en krachttraining.
Mijn passie is voetbal en die ligt met name bij die club uit Eindhoven, PSV. Het lezen van kranten en vooral (management) boeken is mijn andere hobby. Momenteel lees ik het boek ‘Nooit meer de weg kwijt in je brein’. Belangrijk voor mij zijn verder de vakanties met de familie en de wintersport met mijn vriendenclub.”

Wat wordt de grootste uitdaging in je nieuwe functie?
“De Betonvereniging heeft zich gelukkig staande weten te houden in een periode waarin de bouwsector als geheel het moeilijk had. Dat komt mede doordat bedrijven het belangrijk bleven vinden dat hun medewerkers zich ontwikkelden door het volgen van opleidingen, onder meer bij de Betonvereniging. Als kennisinstituut waarderen wij dat enorm.
Momenteel zit ik nog in een oriëntatiefase en probeer ik een goed beeld te krijgen van de diverse belanghebbenden. Belanghebbenden zijn voor mij het bestuur, de medewerkers van het bureau, exposanten op de Betondag, de aangesloten en samenwerkende organisaties, de leden van de Betonvereniging en onze cursisten.
Onze missie blijft ook in de toekomst het aanbieden van cursussen en opleidingen die aansluiten bij de behoefte in de sector. Via opleidingen kennis blijven delen aan de belanghebbenden van de Betonvereniging.
Nieuwe ontwikkelingen waaraan ik dan denk zijn BIM, Duurzaamheid, Circulair bouwen………

Wat is jouw visie voor de Betonvereniging?
Participatie is voor mij heel belangrijk. Ik wil graag mensen en organisaties betrekken bij de Betonvereniging, samenwerking is daarin gewenst.
Een belangrijk doel is continuering van de Betonvereniging, die in 2027 haar 100-jarige bestaan zal vieren. Het predicaat ‘Koninklijk’ zou een mooie bekroning voor de vereniging zijn.

Wat gaan de leden van je merken?
De Betondag is een heel belangrijke dag voor en met onze leden. Het portfolio aan opleidingen en cursussen die de leden belangrijk vinden zal uitgebouwd worden in nauwe afstemming met de doelgroep. Uitdagingen daarin zijn het behouden van de vertrouwde kwaliteit, maar ook volop inzetten op digitalisering.
Denk bijvoorbeeld aan ”blended learning”, waarvoor nu al een pilot loopt voor de cursus “Basiskennis Betontechnologie bbt”. Daarbij worden colleges ondersteund met een digitale leeromgeving verrijkt met veel technische informatie en video’s.
Mijn verwachting is, dat het gebruik van technologie in onze opleidingen en cursussen alleen maar zal toenemen.

Korte CV
Opleidingen