Basiskennis Beton Constructieleer [bbc]
Ontwerp

Inzicht in de krachtswerking van (beton)constructies

Deze cursus behandelt zowel de algemene constructieleer als de constructieleer die specifiek geldt voor beton. Je leert onder meer over de krachtswerking van constructies, materiaaleigenschappen en hoe constructies zich gedragen bij belastingen.

De cursus maakt onderdeel uit van de opleidingen tot Betononderhoudskundige BV en Betonconstructeur ASEng, maar bouwmanagers en uitvoeringsdeskundigen kunnen de cursus ook apart volgen.

Bestemd voor
De cursus is bestemd voor mbo'ers die door nascholing en werkervaring zijn doorgegroeid naar een functie waarbij inzicht in krachtswerking van (beton)constructies van belang is, zoals:
- uitvoerders in de bouw
- inspecteurs/toezichthouders
- betontekenaars/modelleurs

Resultaat
Na het volgen van de cursus heb je inzicht in de krachtswerking van (beton)constructies en hoe een constructie zich gedraagt als deze wordt belast. Tevens kun je een constructief onveilige situatie onderbouwen, met toegepaste mechanica en betonconstructieleer op het niveau van 2e jaar hbo Civiele techniek of Bouwkunde. Daarbij hoef je niet te rekenen!
Bij goed resultaat verkrijg je een deelcertificaat.

Cursus Informatie
Cursusduur: 10 lesavonden van 3 uur
Startdatum: dinsdag 10 september 2019
Plaats: Gouda
Examendatum: 10 december 2019
Bedrijfsledenprijs: € 1.395,-- excl. btw.
Niet bedrijfsledenprijs: € 1.695,-- excl. btw.
Alleen examen: € Bedrijfsleden € 510,-- Niet-leden € 620,-- excl. btw.
Functioneringsniveau: mbo
Kenniseenheden: n.v.t.

Aanmelden Cursus

Ondergetekende meldt zich aan voor:
Persoonlijk
Alleen van toepassing als hierboven 'Anders' gekozen is.

Alleen van toepassing op onderstaande vooropleidingen: - Wapenen in de praktijk - Betonconstructeur Basis - Betonconstructeur BV/BmS - Constructief Ontwerper BV/BmS
Gegevens werkgever
Indien van toepassing
indien afwijkend

invullen als u gebruik wilt maken van de Bedrijfsledenkorting
Bent u geen bedrijfslid dan kunt u zich hier aanmelden en direct van de bedrijfsledenkorting te profiteren.

Ik heb kennis genomen van de aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden.

Ik heb kennis genomen van de privacy verklaring van de Betonvereniging.

Deel A. Algemene Constructieleer
• Schematisering en belastingen
• Oplegreacties en krachtswerking
• Inwendige spanningen
• Wapenen van betonconstructies

Deel B. Betonconstructieleer
• Materiaaleigenschappen beton en staal
• Zuivere buiging – dwarskracht – wringing - pons
• Scheurvorming
• Verankeren en lassen betonstaal
• Balken – platen - wanden – kolommen – voorspannen
• Lezen van wapeningstekening

De onderwerpen worden in 10 wekelijkse lesavonden van 3 lesuren behandeld.
De kennisoverdracht geschiedt door middel van mondeling onderricht aan de hand van het boek 'Constructieleer Gewapend Beton' – Braam & Lagendijk (CB2) en een voor deze cursus ontwikkeld dictaat.

- uitvoerders in de bouw
- inspecteurs/toezichthouders
- betontekenaars/modelleurs

Voor deze cursus heb je een MBO-diploma Bouwkunde of Infratechniek (bol 4) nodig en moet je de nodige werkervaring bezitten.

Voor vragen kunt u opnemen met Henk Wapperom.
e: henk@betonvereniging.nl

Henk Wapperom

Vervolgcursussen

Betononderhoudskundige

Bij voldoende resultaat van het examen verkrijg je een deelcertificaat.

Haal hier het (deel)examenreglement op.

Bedankt