Betonconstructeur Basis
Ontwerp

Zelf constructieberekeningen maken van woningen, kleine bedrijfsgebouwen en eenvoudige kunstwerken
Je bent afgestudeerd aan een mbo Bouwkunde of Infratechniek en je wilt aan de slag in de betonwereld? Daarnaast wil jij jouw kennis verder verdiepen maar je wilt niet nóg vier jaar doorstuderen aan een hbo? Dan is de opleiding Betonconstructeur Basis een opleiding die goed bij jou past. Via dit programma haal je binnen twee jaar alle relevante theoretische én praktische kennis in huis om zelfstandig allerlei tekeningen te kunnen maken of modelleren en eenvoudige constructies te berekenen. En daarnaast ben je gewoon full time aan het werk en breng je het geleerde direct in de praktijk.

Naamswijziging van constructeursopleidingen
Met ingang van het nieuwe cursusjaar 2018-2019 gaan onze vertrouwde constructeursopleidingen (ASEng, BSEng en MSEng) van naam wijzigen. Met de nieuwe naamgeving wordt ingespeeld op het functiehuis dat veel constructiebureaus hanteren: van tekenaar-constructeur/modelleur via constructeur tot constructief ontwerper.

Cursus Informatie
Cursusduur: 20 lesmiddag/avonden van 6 uur per leerjaar
Plaats: Gouda
Bedrijfsledenprijs: € 3.525,-- per leerjaar excl. btw.
Niet bedrijfsledenprijs: € 4.070,-- per leerjaar excl. btw.
Functioneringsniveau: hbo
Kenniseenheden: n.v.t.

Aanmelden Cursus

Ondergetekende meldt zich aan voor:
Persoonlijk
Alleen van toepassing als hierboven 'Anders' gekozen is.

Alleen van toepassing op onderstaande vooropleidingen: - Wapenen in de praktijk - Betonconstructeur Basis - Betonconstructeur BV/BmS - Constructief Ontwerper BV/BmS
Gegevens werkgever
Indien van toepassing
indien afwijkend

invullen als u gebruik wilt maken van de Bedrijfsledenkorting
Bent u geen bedrijfslid dan kunt u zich hier aanmelden en direct van de bedrijfsledenkorting te profiteren.

Ik heb kennis genomen van de aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden.

Ik heb kennis genomen van de privacy verklaring van de Betonvereniging.

1e jaar
Eerste semester:
• basiskennis betonconstructieleer 30 lesuren
• goniometrie 15 lesuren
• constructievormen 15 lesuren

Tweede semester:
• betonberekenen 1 20 lesuren
• toegepaste mechanica 1 20 lesuren
• uitwerking oefenprojecten 1 20 lesuren

2e jaar
Derde semester:
• betonberekenen 2 20 lesuren
• toegepaste mechanica 2 20 lesuren
• uitwerking oefenprojecten 2 20 lesuren

Vierde semester:
• betonconstructies 3 20 lesuren
• toegepaste mechanica 3 20 lesuren
• uitwerking oefenprojecten 3 20 lesuren

De opleiding duurt 2 jaar, elk leerjaar bestaat uit twee semesters. Een semester bestaat uit tien middag/avonden van zes lesuren. Elk semester wordt afgesloten met tentamens voor de afzonderlijke vakken. Er is een uitgebreide studiegids beschikbaar. Vraag daarnaar bij de Betonvereniging.

In het cursusgeld zijn het cursusmateriaal en de tentamens inbegrepen.

De opleiding is bestemd voor:
- mbo'ers met een diploma Bouwkunde of Civiele Techniek (bol 4).
- betontekenaars/modelleurs die meer achtergrondkennis wensen van het berekenen van betonconstructies.

MBO (BOL-4) met een diploma Bouwkunde of Civiele Techniek.

Voor vragen kunt u opnemen met Henk Wapperom.
e: henk@betonvereniging.nl

Henk Wapperom

Vervolgcursussen

Na het volgen van de opleiding kun je constructieberekeningen maken van woningen, kleine bedrijfsgebouwen en eenvoudige kunstwerken.

Elk semester wordt afgesloten met tentamens voor de afzonderlijke vakken.
Bij goed resultaat ontvang je het diploma Betonconstructeur Basis.

Bedankt