Betonstorten: van voorbereiding tot nabehandeling [bvn]
Technologie

Alles over beton storten: van voorbereiding tot nabehandeling
Na afloop van de cursus kunt u inschatten of de voorgeschreven (voorspan)wapening uitvoerbaar en verantwoord is in de constructie. Tevens kunt u hoeveelheid, omvang en inzetbaarheid van hulpmiddelen bepalen voor het storten van beton en stellen van wapening en bekisting. U weet hoe te handelen bij het bestellen en storten van betonspecie en treft de juiste maatregelen tot nabehandelen.

Cursus Informatie
Cursusduur: 6 middag/avonden van 4 lesuren = module 1+2
Plaats: Gouda
Examendatum: 28 maart 2019
Bedrijfsledenprijs: € 1.495,-- excl. btw.
Niet bedrijfsledenprijs: € 1.865,-- excl. btw.
Functioneringsniveau: mbo
Kenniseenheden: n.v.t.

Aanmelden Cursus

Ondergetekende meldt zich aan voor:
Persoonlijk
Alleen van toepassing als hierboven 'Anders' gekozen is.

Alleen van toepassing op onderstaande opleidingen: - Wapenen in de praktijk - Betonconstructeur Basis - Betonconstructeur BV/BmS - Constructief Ontwerper BV/BmS -Betonderhoudskundige BV
Gegevens werkgever
Indien van toepassing
indien afwijkend

invullen als u gebruik wilt maken van de Bedrijfsledenkorting
Bent u geen bedrijfslid dan kunt u zich hier aanmelden en direct van de bedrijfsledenkorting te profiteren.

Ik heb kennis genomen van de aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden.

Ik heb kennis genomen van de privacy verklaring van de Betonvereniging.

Planning versie 3

● wapenen
● voorspanning in het werk
● voorbereiden voor het storten
● bekisting en wapening stellen
● storten en nabehandelen
● oplegdetails, dilataties, voegovergangen
● esthetisch beton en bekistingen

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van vier uur. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor deze cursus ontwikkelde syllabus.

De cursus is onderdeel van de opleiding Betonuitvoerder/-werkvoorbereider BV

Deze opleiding bestaat uit drie cursussen:
1.    Bekistingen, Hulpconstructies en Uitvoeringsmethoden bhu;
2.    Betonstorten: van voorbereiding tot nabehandeling bvn;
3.    Verhardingsbeheersing en Betontechnologische Uitvoeringsaspecten vbu.

De cursus is bestemd voor een ieder die in zijn of haar functie te maken heeft met het voorbereiden en uitvoeren van betonconstructies op de bouwplaats, dus betontechnologen, (beton)uitvoerders en werkvoorbereiders.

Wij verwachten een vooropleiding op ten minste MBO+ (BOL-4+)-niveau.
Specifieke voorkennis is niet vereist (een gezonde nieuwsgierigheid is belangrijker), doch artikelen zoals gepubliceerd in Cement en Betoniek moeten tot de verbeelding spreken.

Voor vragen kunt u opnemen met Henk Wapperom.
e: henk@betonvereniging.nl

Henk Wapperom

Vervolgcursussen

De deelnemer kan na afloop van de cursus inschatten of de voorgeschreven (voorspan)wapening uitvoerbaar en verantwoord is in de constructie. Tevens kan hij hoeveelheid, omvang en inzetbaarheid van hulpmiddelen bepalen voor het betonstorten en stellen van wapening en bekisting. Hij weet hoe te handelen bij het bestellen en storten van betonspecie en treft de juiste maatregelen tot nabehandelen.

Ten slotte komen de maatregelen aan de orde die hij moet nemen voor het verkrijgen van esthetisch beton.

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen.
Bij voldoende resultaat wordt een deelcertificaat verstrekt.

Bedankt