Geotechniek Module
Ontwerp

Introductie van grondmechanica en funderingstechniek

De introductiemodule Inleiding Geotechniek behandelt de basisbeginselen voor grondmechanica en funderingstechniek. Aan bod komen onder meer het materiaal grond, de eigenschappen ervan en de testmethoden om deze te bepalen. Tevens krijg je kennis van spanningen in de grond, variaties in grondwater, samendrukking en bezwijken van grond, alsmede de keuze van de fundering. Heb je je ingeschreven voor de opleidingen Betonconstructeur BV/BmS of COnstructioef Ontwerper BV/BmS, dan is deze cursus inclusief.

Cursus Informatie
Cursusduur: 1 middag/avond van 6 uur
Startdatum: dinsdag 03 september 2019
Plaats: Utrecht
Bedrijfsledenprijs: € 510,-- excl. btw.
Niet bedrijfsledenprijs: € 620,- excl. btw.
Functioneringsniveau: hbo
Kenniseenheden: n.v.t.

Aanmelden Cursus

Ondergetekende meldt zich aan voor:
Persoonlijk
Alleen van toepassing als hierboven 'Anders' gekozen is.

Alleen van toepassing op onderstaande opleidingen: - Wapenen in de praktijk - Betonconstructeur Basis - Betonconstructeur BV/BmS - Constructief Ontwerper BV/BmS -Betonderhoudskundige BV
Gegevens werkgever
Indien van toepassing
indien afwijkend

invullen als u gebruik wilt maken van de Bedrijfsledenkorting
Bent u geen bedrijfslid dan kunt u zich hier aanmelden en direct van de bedrijfsledenkorting te profiteren.

Ik heb kennis genomen van de aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden.

Ik heb kennis genomen van de privacy verklaring van de Betonvereniging.

Middag:
• Geologie
• Nederlandse opbouw geclusterd met grond en spanningen/zettingen
Avond:
• Grondonderzoeksmethoden
• Grondwaterregimes

De cursus beslaat 1 middag + avond van 6 lesuren.

De cursus is bestemd voor:
- iedereen met geen of zeer geringe geotechnische kennis - iedereen met een werktuigbouwkundige opleiding zonder achtergrond in de geotechniek
- iedereen met een achtergrond als bouwkundige of in de civiele techniek, die behoefte heeft om zijn kennis op te frissen

Een vooropleiding op mbo+ niveau is vereist.

Voor vragen kunt u opnemen met Peter Hoes
e: peter@betonvereniging.nl

Peter Hoes

Vervolgcursussen

Het vak Funderingstechniek van de opleiding Constructief Ontwerper BV/BmS.

Deze module kent geen eindtoets c.q. tentamen.

Na het volgen van de cursus ben je in staat een sondering te vertalen in een grondopbouw met lagen en grondsoorten. Tevens kun je de karakteristieke eigenschappen van grondsoorten, grondspanningen en korrelspanningen van een grondprofiel bepalen en maak je zelf zettingsberekeningen. Ook ben je in staat vormen van funderingswijzen te beschouwen.

Bedankt