BV/BmS Opleidingen 

 • Stichting BV/BMS Opleidingen (BV/BmS) is een samenwerking van de Betonvereniging en Bouwen met Staal  specifiek voor constructieve opleidingen. BV/BmS biedt naast diverse cursussen op constructief gebied de éénjarige opleiding Beton- en Staalconstructies op bachelor-niveau en een driejarige masteropleiding Constructief Ontwerpen. 

 • Opleiding Beton- en Staalconstructies 
  De éénjarige opleiding Beton- en Staalconstructies is bestemd voor niet constructief afgestudeerden Hbo-studenten Bouwkunde, Civiele Techniek, Built Environment of Werktuigbouwkunde. Je leert constructief denken op bachelor-niveau van beton- en staalgerelateerde bouwkundige of civiele-infraconstructies. Na het behalen van je diploma kun je verder studeren aan de 3 jarige master opleiding Constructief Ontwerpen. 

 • Opleiding Constructief Ontwerpen 
  Voor constructief afgestudeerde Hbo-ers Bouwkunde, Built environment of Civiele Techniek is er de driejarige masteropleiding Constructief Ontwerpen. Tijdens de opleiding leert je op geïntegreerde wijze een goede en veilige constructie te ontwerpen. Je maakt keuzes op basis van technische uitvoerbaarheid, materiaalsoort en economische haalbaarheid. Het ontwikkelen van constructief inzicht krijgt tijdens de opleiding veel aandacht. Na succesvolle afronding van alle vakken ontvang je het diploma Constructief Ontwerpen en een MSc-graad. Kenmerkende eigenschappen en doelstellingen van de opleiding zijn: 
  1. Het specifieke constructiemateriaal beton, dan wel staal. 
  2. In alle verschijningsvormen van bouwkundige tot civiele constructies. 
  3. Praktijkgericht, met een grote wetenschappelijke diepgang. 

 

 • Cursussen 

BV/BmS biedt daarnaast specifieke cursussen speciaal voor constructeurs:

 1. EEM voor Constructeurs

 2. Inleiding in de Dynamica

 3. Inleiding Geotechniek

 4. Voorgespannen Beton 

 5. Prefabbeton

 6. Stabiliteit Beton

 7. Buisverbindingen

 8. Stabiliteit van Staalconstructies

 9. Vervaardigen van Staalconstructies

 10. Staal Verbindingen

 11. Vermoeiing Staal

 12. Plooi Staal

 

Wil je meer informatie of je aanmelden? Kijk dan op www.bvbms.nl   

Als je vragen hebt kun je ons mailen op info@bvbms.nl

 

Citaat prof. dr. ir. Raphaël Steenbergen  
(lid werkveldadviescommissie):  

“De opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS leidt mensen op die al werkzaam zijn als constructeur tot een niveau vergelijkbaar met TU-Delft. Er is een meerwaarde voor de ingenieursbureaus. Mensen die van het hbo afkomen hebben geen tijd om de voltijdse TU opleiding te gaan volgen. In de opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS wordt master denkniveau ingebracht. De opleiding is veel hoger dan het reguliere hbo. Is het een TU-light? Nee de opleiding is een professional master met meer aandacht voor vraagstukken in de praktijk dan aan onderzoeksvaardigheden. Het werkveld zit te springen om deze constructeurs. Om een niet in de norm beschreven situatie toch te kunnen maken hebben ze de wetenschappelijke diepgang om daar bovenuit te stijgen.”