Studio Beton | Aspecten constructieve uitvoering

Datum
Donderdag 16 september 2021

Tijd
10:00 - 11:00 uur

Gespreksleider
Sander den Blanken | Managing Director, BAM Infraconsult & BAM Infra Asset Management, Bestuurslid Betonvereniging

Sprekers
Long Ha | Specialist betonconstructies, Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam 
Rob Vergoossen | Leading Professional Structural Engineering of Infrastructure, Royal HaskoningDHV
Mathijs van der Meij | Ontwerpleider Civiel, BAM Infraconsult

Aspecten constructieve uitvoering
De rol van de constructeur verandert continu, onder andere door hergebruik van bestaande constructies en materialen, maar ook door veranderende contracten en aanbestedingsvormen waar iedere constructeur mee te maken krijgt. Wat betekenen deze aspecten voor de constructeur en hoe vertalen we die naar de praktische uitvoering? Hoe houd je als constructeur grip in de verschillende fases - ontwerp, vergunning en uitvoering - van het bouwproces? Welke rol en verantwoordelijkheid heeft de constructeur daarin? Hoe vertaalt een aannemer het constructief ontwerp naar de uitvoering?

In het eerste constructieve webinar uit een reeks van drie gaat Studio Beton op 16 september in op deze vragen vanuit drie constructeursperspectieven: vanuit de opdrachtgever, vanuit het ingenieursbureau en vanuit de aannemer. Met elkaar en met de deelnemers gaan de sprekers de discussie aan.

Het doel is om opdrachtgevers handreikingen te bieden zoals o.a. ook geboden worden op de website van het Kennisportaal Constructieve Veiligheid, zodat de constructieve veiligheid tijdens de uitvoering geborgd kan worden. Tevens behandelen we hierbij de rol van de coördinerende constructeur.

Deelname
Deelname aan het webinar is kosteloos voor leden van de Betonvereniging.
Deelname voor niet-leden bedraagt €15,- (incl. BTW).

De Betonvereniging organiseert met regelmaat webinars over verschillende thema's en actuele onderwerpen. Wil jij deelnemen aan meerdere webinars? Word dan nu lid van de Betonvereniging (een persoonlijk lidmaatschap kost slechts €45,- per jaar incl. BTW) en neem kosteloos deel aan onze webinars!

Meld je aan via het aanmeldformulier, je ontvangt automatisch een bevestiging van inschrijving. Na succesvolle aanmelding ontvang je 24 uur van tevoren een link waarmee je het webinar online kunt volgen.

Online registreren voor het event.