Studio Beton | Introductie webinar Online Tool KPCV

Datum: 
Dinsdag 18 mei 2021

Tijd:
16:00 - 17:30 uur

Introductie webinar Online Tool KPCV 
Aangeboden door het Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) in samenwerking met de Betonvereniging.

Veel voorbeelden en onderzoeken laten zien dat bij instortingen steeds meerdere oorzaken zijn aan te wijzen. Meestal is er sprake van een optelsom van tekortkomingen van meerdere betrokkenen in meerdere fasen van een project. Zonder dat het in de openbaarheid komt, ken je vast en zeker uit jouw eigen praktijk ook genoeg voorbeelden van hoe het maar nét goed ging, met de nodige improvisatie en noodingrepen!

Rode draad door al die (bijna) calamiteiten is toch wel het gebrek aan coördinatie en communicatie. En ja, berouw komt na de zonde: “Hadden we aan het begin maar even de tijd genomen om duidelijk te krijgen welke disciplines de constructieve veiligheid beïnvloeden met hun werk. En om goed af te spreken wie waarvoor verantwoordelijk is.”

Welnu, KPCV helpt jou om dat in het vervolg bij nieuwe projecten beter te doen!

Op de website van KPCV zijn vanaf begin april 2 online tools beschikbaar:

Projectteamscan
Een online instrument om met alle leden van een projectteam eenvoudig afspraken te kunnen maken over de zorg voor constructieve veiligheid. De projectleider of projectdirecteur is daarbij in de lead. Met de online projectteamscan kan hij of zij eenvoudig ieders invloed en verantwoordelijkheid achterhalen, bespreken in het projectteam en in overleg de verantwoordelijkheden eenduidig vastleggen.

Persoonlijke scan
Naast de projectteamscan is er ook een persoonlijke scan ontwikkeld. Hiermee kunnen projectmedewerkers, maar ook willekeurige bezoekers van de KPCV-website, eenvoudig hun kennis over de borging van constructieve veiligheid en de eigen rol daarin testen. Dat geldt zeker niet alleen voor constructeurs. Borging van constructieve veiligheid is immers een ketenverantwoordelijkheid!

Nieuwsgierig geworden? Dat moet haast wel! Je wilt immers problemen ook graag proactief benaderen en dat siert je!
Op 18 mei van 16.00 -17.30 uur leggen we in een introductie webinar uit hoe de online tool werkt. Het programma richt zich op de toelichting van de tool en de ervaringen die in een aantal pilots er mee zijn opgedaan. Sprekers zijn onder andere Dick Stoelhorst, Dik Spekkink, Jurgen Hielema, Ralf van Leeuwen en Corné Hagen.

Deelname
Het webinar wordt kosteloos aangeboden door KPCV en de Betonvereniging. Meld je aan via onderstaand formulier, je ontvangt automatisch een bevestiging van inschrijving. Na succesvolle aanmelding ontvang je 24 uur van tevoren een link waarmee je het webinar online kunt volgen.

Online registreren voor het event.