Beleid Betonvereniging inzake coronavirus

Ben je als docent of cursist verbonden aan een van onze cursussen of opleidingen, dan vragen wij jouw aandacht voor het volgende (afkomstig van het RIVM).

Symptomen coronavirus
Mensen met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten of kortademigheid. Dit coronavirus wijkt af van de bekende virussen die bij mensen voorkomen.

Besmettelijkheid
De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij of zij het virus verspreidt.

Maatregelen
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

• Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Contact met je huisarts
Heb je koorts (meer dan 38° Celsius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

• China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Contact met de Betonvereniging
Wij gaan ervan uit dat wanneer je jezelf beroerd voelt of verschijnselen vertoont, je thuisblijft. Mocht je als docent of cursist twijfelen over deelname aan een cursus of opleiding, of wil jij je afmelden voor een cursus, neem dan contact met ons op via: