Bij steeds meer betonconstructies zetten we kathodische bescherming in als beschermingsmiddel, zowel bij bestaande constructies als preventief bij nieuwe. Lever jouw bijdrage door Module 2 te volgen. Je diept je kennis verder uit en gaat praktisch aan de slag, zodat je projecten met kathodische bescherming kunt begeleiden. Zo word je een echte KB-specialist.
In de cursus Kathodische Bescherming Module 2 leer je meer over betonschade, betonreparatie, elektrochemie, ontwerp van KB-installaties en controlemetingen. Aan het einde van deze cursus kun je deze kennis inzetten bij projecten met kathodische bescherming van beton.
Als je deze cursus hebt afgerond, werk je controlerend voor niveau 1 en 2 (monteurs), adviserend voor niveau 4 (KB-specialisten).
Na afronding van deze cursus kun je werken als KB Senior Technicus. Je stuurt monteurs aan en adviseert.
Als je verdere werkervaring hebt opgedaan, kun je kiezen om gecertificeerd te worden. Binnenkort komt er meer informatie over dit traject en hoe je dat kunt volgen.
Bij deze cursus maak je gebruik van een dictaat, dat je bij aanvang digitaal ontvangt. De PowerPoints van de docent(en) komen digitaal beschikbaar via de online omgeving.
In deze cursus maken we gebruik van de Beton Academie. Het materiaal in deze online omgeving is ondersteunend aan de fysieke lessen. Hier vind je relevante informatie over de cursusonderdelen, zoals een overzicht van de leerdoelen en de te behandelen onderwerpen. Maar je kan hier ook de hand-outs van de gegeven presentaties terugvinden of deze alvast voor de les bekijken en zo vooraf al eventuele vragen aan de docent formuleren.
Docenten kunnen in de Beton Academie ook andere relevante documenten opnemen, zoals artikelen, opdrachten of links naar websites of video's.
Ook kunnen docenten via deze Academie mededelingen doen. Bijvoorbeeld wanneer zij interessante achtergrondinformatie hebben geüpload of nog terug willen komen op een discussie in de les.
Als cursist kan je ook onderling met elkaar van gedachten wisselen, elkaar vragen stellen en gezamenlijk tot antwoorden komen. Je hebt een maand na afronding van de cursus toegang tot de online omgeving.
De eerste cursusdag neemt docent Bjorn Van Belleghem je mee in de wereld van beton, betonschades en betonreparatie.
Op dag 2 verdiep je jouw kennis over elektrochemie. Docent Roberto Giorgini gaat verder waar Module 1 ophield.
De derde dag staat in het teken van verder verdiepen van jouw kennis over het ontwerp van KB-installaties. Docent prof. dr. Rob Polder gaat door waar Module 1 stopte.
Meten is weten! Dat is het motto van dag 4 met docent Anthony van den Hondel. Je bespreekt de verschillende controlemetingen die er zijn en hoe je deze uitvoert.
Het is tijd voor de praktijk! Vandaag laten docenten Anthony van den Hondel en Rob Polder verschillende practicumproeven zien. Je gaat ook zelf aan de slag en voert samen met een partner een aantal proeven uit.
De laatste cursusdag besteden we helemaal aan casestudies. Samen met docent Hans van den Hondel ga je praktijkvoorbeelden uitwerken.
Tijdens de cursus neem je deel aan het practicum. Actieve deelname aan deze les is een voorwaarde om deel te mogen nemen aan het schriftelijke examen.
Dit schriftelijke examen duurt 3 uur. Het bestaat uit 4-5 lange, open vragen. Je kunt 100 punten verdienen en je moet minimaal 55 punten halen voor een voldoende. Tijdens dit schriftelijke examen mag je het cursusmateriaal NIET erbij houden. Je moet zelf een pen meenemen. De examenstof is het dictaat plus de PowerPoints.
Er wordt geen herkansing van het schriftelijke examen aangeboden. Mocht je niet slagen, dan kun je meedoen met de eerstvolgende examenmogelijkheid, nadat de cursus opnieuw is gegeven. Belangrijk: je wordt niet automatisch ingeschreven voor een herkansing. Wil je meedoen met het examen, schrijf je dan tegen die tijd opnieuw in via onze website. Hier zijn kosten aan verbonden.
Als je het examen haalt, voldoe je aan de eisen voor KB Senior Technicus uit NEN 15257.
Op dit moment kun je je nog niet inschrijven voor dit examen. De examenprijs hierboven kan nog veranderen, afhankelijk van het moment van inschrijven, maar geeft een goede indicatie. Wij zijn aan het werk om een nieuwe editie in te plannen! Via de knop inschrijven kun je jezelf wel aanmelden voor de interesselijst. Je kiest dan de optie "Open voor interesse". Wij nemen contact met je op zodra het examen opengaat voor inschrijving. Een plek op de interesselijst is nog geen inschrijving, dus je betaalt hier niets voor. Pas als je definitief bent ingeschreven voor het examen, komt er een factuur en ben je verzekerd van je plek.
Mijn cursuservaring
Het examen lijkt maar 4 vragen, maar ik heb 10 kantjes vol geschreven! Intensief en je hebt je tijd wel nodig.
Cursist
Juni 2024
Inhoudelijk een zeer interessante cursus.
Mei 2024
Bekistingen, Hulpconstructies en Uitvoeringsmethoden Woning -en Utiliteitsbouw
Interessante en leerzame cursus, kundige leraren en goed interactief
Frank Crama
December 2024
Beton in het Lab
Mathijs de Vaan (docent) deed het goed, met een fijne en heldere manier van uitleggen. Meer video zou fijn zijn.
Februari 2024
Voorspantechniek Uitvoering
Prima goed verzorgde cursus. Fijne les omgeving.
Kennismaken met Betononderhoud en Betonreparatie
De docent had veel kennis van beton. De cursus was wel wat theoretisch.
November 2024
Je kunt jezelf inschrijven via de inschrijfknop op de website. Je komt dan op ons aanmeldformulier. Als je al bekend bent bij ons, moet je inloggen op jouw Mijn Beton-account.
Als je HR contactpersoon bent, kun je de medewerkers van jouw bedrijf aanmelden. Dit zijn de stappen:
Je ontvangt een automatische bevestigingsmail als alles goed is doorgekomen.
Deze opleiding is onderdeel van de Stichting BV/BmS Opleidingen. Actuele informatie over de startdatum, locatie, planning en kosten vind je daar:
De inschrijving voor een cursus sluit op maandag, twee weken voor de cursusstart. Als er genoeg deelnemers zijn, ontvang je in die week van ons de definitieve bevestiging, samen met andere belangrijke informatie.
Zijn er te weinig deelnemers, dan kan de cursus jammer genoeg niet doorgaan. Je krijgt dan van ons een alternatief aanbod. Dat kan bijvoorbeeld zijn een andere locatie of een later startmoment. Je beslist zelf of je van dit aanbod gebruik maakt of dat je jouw inschrijving intrekt.
Als je bij ons een cursus volgt, heb je een account nodig voor Mijn Beton en voor de Beton Academie
Mijn Beton is een permanent account. Hierin vind je jouw persoonlijke gegevens, je cursusinschrijvingen, je cursusresultaten en je opleidingsdocumenten (certificaten, diploma's). Je kunt jouw eigen gegevens aanpassen en je inschrijven voor nieuwe cursussen.
De Beton Academie is onze online leeromgeving. Als je een cursus gaat volgen, maak je hier vaak gebruik van. Op de Beton Academie vind je de inhoud van de cursus, zoals leerdoelen, lesmaterialen, opdrachten en video's. Jouw docenten zitten hier ook in en kunnen mededelingen uitsturen. Het account voor de Beton Academie is niet blijvend. Je hebt hier alleen toegang toe als je actief een cursus bij ons volgt. Daarna zullen wij het op een gegeven moment verwijderen. Als je dan later toch weer een cursus gaat volgen, maak je een nieuw account aan.
De meeste deelnemers hebben Module 1 echt nodig als inleiding op Module 2. Denk je dat je Module 1 toch over kunt slaan, neem dan contact met ons op.
opleidingen@betonvereniging.nl
chantal@betonvereniging.nl
Na deze eerste module kun je beoordelen of kathodische bescherming een geschikt alternatief is om verdere corrosie te stoppen.
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Volg deze online inleidende cursus op eigen tempo voor kennis over betononderhoud, -reparatie en aantastingsmechanismen.