Wil je meer kennis over betononderhoud en betonreparatie, dan volg je deze inleidende cursus online in eigen tijd en tempo. Je leert over verschillende aantastingsmechanismen en reparatiecriteria. Reparatietechnieken, reparatiematerialen en herstel van schade aan nieuw betonwerk komen ook aan bod.
Het eerste blok "Aantasten" bestaat uit 2 modules over aantasting van beton. De eerste module gaat over directe aantasting, de tweede module over indirecte aantasting.
Nu je weet wat directe en indirecte aantasting met beton kunnen doen, is het tijd om te kijken hoe we deze schades kunnen herstellen in het tweede blok "Repareren". In Module 3 behandelen we de verschillende reparatiemethoden. Module 4 beschrijft welke materialen we kunnen gebruiken bij het repareren van beton. En Module 5 is de laatste module over dit onderwerp, die gaat over de criteria die we gebruiken om te bepalen of en hoe we betonschade repareren.
Je hebt in de vorige blokken geleerd welke aantastingsmechanismen er zijn en hoe we beschadigd beton kunnen repareren. Maar het natuurlijk nog beter om beton goed te beschermen, zodat het niet eens kapot gaat! Daarover leer je meer in dit blok "Beschermen". Module 6 gaat over extra betonbescherming die we kunnen gebruiken. Module 7 behandelt hoe we ervoor kunnen zorgen dat het beton een lange levensduur heeft.
Onder het bok "Afsluiting" staat nog Module 8: Overzichten. Deze module geeft een overzicht van de informatie uit de vorige modules.
Als je deze cursus hebt afgerond, kun je beter zorg dragen voor een goede uitvoering van betonreparatieprojecten.
Na afronding van deze cursus kun je jouw kennis inzetten bij gesprekken over betonreparatieprojecten en zorgdragen voor beter toezicht of betere begeleiding van zo'n project.
Bij deze cursus maak je gebruik van acht online modules. Deze zijn beschikbaar via de online omgeving. Het is mogelijk om samenvattingen van alle modules te downloaden als naslagwerk.
In deze cursus maken we gebruik van de Beton Academie. Het materiaal in deze online omgeving is ondersteunend aan de fysieke lessen. Hier vind je relevante informatie over de cursusonderdelen, zoals een overzicht van de leerdoelen en de te behandelen onderwerpen. Maar je kan hier ook de hand-outs van de gegeven presentaties terugvinden of deze alvast voor de les bekijken en zo vooraf al eventuele vragen aan de docent formuleren.
Docenten kunnen in de Beton Academie ook andere relevante documenten opnemen, zoals artikelen, opdrachten of links naar websites of video's.
Ook kunnen docenten via deze Academie mededelingen doen. Bijvoorbeeld wanneer zij interessante achtergrondinformatie hebben geüpload of nog terug willen komen op een discussie in de les.
Als cursist kan je ook onderling met elkaar van gedachten wisselen, elkaar vragen stellen en gezamenlijk tot antwoorden komen. Je hebt een jaar toegang tot de online omgeving.
In deze module zie je de opbouw van de cursus en geven we een inleiding in de aantastingsmechanismen. Daarna bespreken we 5 vormen van directe aantasting.
In deze module gaan we verder met de aantastingsmechanismen. We bespreken nu de vormen van indirecte aantasting.
In de vorige modules hebben we de meest voorkomende schadegevallen besproken. Nu gaan we kijken hoe we deze schades kunnen repareren.
In de vorige modules hebben we de meest voorkomende schadegevallen besproken en gekeken hoe we deze schades kunnen repareren. Nu gaan we door met bespreken welke materialen we voor deze reparaties gebruiken.
In de vorige modules hebben we de meest voorkomende schadegevallen besproken, gekeken hoe we deze schades kunnen repareren en welke materialen we voor deze reparaties gebruiken. Nu gaan we door met bespreken welke criteria er zijn voor reparaties.
In de vorige modules hebben we de meest voorkomende schadegevallen besproken, rapratiemethoden, reparatiematerialen en reparatiecritera. Nu kijken we naar manieren om beton extra te beschermen.
We sluiten de cursus af met een bespreking van de levensduur van beton.
In deze module vind je geen nieuwe kennis vergeleken met de vorige modules. Hier vind je overzichten van verschillende onderwerpen bij elkaar, handig als naslagwerk en samenvatting. Ook vind je hier een complete begrippenlijst van alle dikgedrukte begrippen die in deze cursus besproken zijn.
Je kunt jezelf inschrijven via de inschrijfknop op de website. Je komt dan op ons aanmeldformulier. Als je al bekend bent bij ons, moet je inloggen op jouw Mijn Beton-account.
Als je HR contactpersoon bent, kun je de medewerkers van jouw bedrijf aanmelden. Dit zijn de stappen:
Je ontvangt een automatische bevestigingsmail als alles goed is doorgekomen.
Je kunt op elk gewenst moment beginnen met een online cursus. Die gaat dus altijd door! Nadat wij jouw inschrijving verwerkt hebben, ontvang je de gegevens voor je account op de Beton Academie. Als je jouw account hebt aangemaakt, kun je meteen starten met de cursus.
Als je bij ons een cursus volgt, heb je een account nodig voor Mijn Beton en voor de Beton Academie
Mijn Beton is een permanent account. Hierin vind je jouw persoonlijke gegevens, je cursusinschrijvingen, je cursusresultaten en je opleidingsdocumenten (certificaten, diploma's). Je kunt jouw eigen gegevens aanpassen en je inschrijven voor nieuwe cursussen.
De Beton Academie is onze online leeromgeving. Als je een cursus gaat volgen, maak je hier vaak gebruik van. Op de Beton Academie vind je de inhoud van de cursus, zoals leerdoelen, lesmaterialen, opdrachten en video's. Jouw docenten zitten hier ook in en kunnen mededelingen uitsturen. Het account voor de Beton Academie is niet blijvend. Je hebt hier alleen toegang toe als je actief een cursus bij ons volgt. Daarna zullen wij het op een gegeven moment verwijderen. Als je dan later toch weer een cursus gaat volgen, maak je een nieuw account aan.
De cursus Kennismaken met Betononderhoud en Betonreparatie is een fysieke cursus. Je krijgt les van een docent, die jou in twee middagen een heldere introductie geeft over zaken als schademechanismen, reparatiemethoden en betonbescherming. Je kunt deze cursus elk najaar volgen.
De cursus Kennismaken met Betononderhoud en Betonreparatie Online is een cursus die helemaal online is. Je krijgt dezelfde inhoud als in de fysieke cursus, maar je neemt deze zelfstandig en in je eigen tempo thuis door. Je kunt op elk gewenst moment met deze cursus starten!
Je volgt deze cursus helemaal online en in eigen tempo. Je bepaalt dus zelf hoe lang de cursus duurt! Wij raden aan om ongeveer één module per week te doen, zodat je ook goed opneemt wat je leert. In dat tempo duurt de cursus dan acht weken, want er zijn acht modules.
Natuurlijk kan het soms zijn dat je geen tijd hebt. Daarom heb je een heel jaar lang toegang tot de online modules van de cursus. Zo kun je ook altijd even een pauze inlassen.
opleidingen@betonvereniging.nl
chantal@betonvereniging.nl
Je kent belangrijke begrippen over betonreparatie en leert over aantastingsmechanismen, reparatiecriteria, technieken en materialen.
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Verdiep je vak als betononderhoudskundige met actuele thema's en ruimte om te discussiëren met collega's in deze dynamische nascholingscursus!