Als Betontechnoloog is het belangrijk je regelmatig na te scholen, zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Elk jaar bespreken we in deze cursus verschillende onderwerpen. De thema's zijn specificatie, materiaalkeuze, mengselsamenstelling, uitvoering en kwaliteit. Kies zelf welk thema je het interessantst vindt!
In vier dagdelen komen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cement- en betontechnologie aan bod. Op elke dag stelt een specialistisch docent zijn kennis ter beschikking en kunnen cursisten met de docent en met elkaar in discussie.
Met het Bewijs van Deelname voldoe je aan de verplichte 5-jaarlijkse nascholing uit de BRL1801.
Met de kennis die je opdoet in de nascholing ben je voorbereid op de nieuwste uitdagingen in het vakgebied. Je kent de wegen om nieuwe bindmiddelen of secundaire toeslagmaterialen te kunnen gebruiken. Daarmee ben je een vraagbaak binnen je eigen organisatie.
Per dagdeel stelt de docent lesmateriaal beschikbaar via de online leeromgeving.
In deze cursus maken we gebruik van de Beton Academie. Het materiaal in deze online omgeving is ondersteunend aan de fysieke lessen. Hier vind je relevante informatie over de cursusonderdelen, zoals een overzicht van de leerdoelen en de te behandelen onderwerpen. Maar je kan hier ook de hand-outs van de gegeven presentaties terugvinden of deze alvast voor de les bekijken en zo vooraf al eventuele vragen aan de docent formuleren.
Docenten kunnen in de Beton Academie ook andere relevante documenten opnemen, zoals artikelen, opdrachten of links naar websites of video's.
Ook kunnen docenten via deze Academie mededelingen doen. Bijvoorbeeld wanneer zij interessante achtergrondinformatie hebben geüpload of nog terug willen komen op een discussie in de les.
Als cursist kan je ook onderling met elkaar van gedachten wisselen, elkaar vragen stellen en gezamenlijk tot antwoorden komen. Je hebt een maand na afronding van de cursus toegang tot de online omgeving.
Op de eerste dag bezoek je het betonlaboratorium en de cementfabriek van Heidelberg Materials in Rotterdam. Je krijgt een uitleg over de processen en een inleiding over de verduurzamingsmaatregelen van de cementindustrie. Verder sta je stil bij een aantal interessante onderzoeken voor uiteenlopende betontoepassingen in de Benelux. Tussen de bedrijven door luister je naar de lessen die betontechnologen kunnen leren van betononderhoudskundigen en vice versa.
Op de tweede dag hoor je over allerlei alternatieve bindmiddelen. Veel van deze alternatieven zijn gebaseerd op portlandcementklinker, een ander deel hangt samen met alkalische activatie. Belangrijkste doel van al deze ontwikkelingen is de CO2-uitstoot terugbrengen. Je ontvangt een opdracht om na te denken over de toepassing van een van deze alternatieve bindmiddelen in de eigen praktijk.
Op de vierde en laatste dag sta je stil bij het onderwerp ‘nabehandelen van beton’. Met goed nabehandelen komen de gewenste eigenschappen van beton het best tot hun recht. Het is eerst en vooral de verantwoordelijkheid van de aannemer om voor een goede nabehandeling te zorgen, maar de betontechnoloog kan een aantal handige tips geven en schades op korte of lange termijn voorkomen.
Op de derde dag ga je in een kleinere groep de casus behandelen die je aan het eind van de tweede dag hebt bedacht. Jij geeft een korte presentatie over jouw casus en luistert naar de presentaties van anderen. Je discussieert met de andere cursisten en de docent over de haalbaarheid van de keuzes. Je leert niet alleen van de docent, maar ook en vooral van je medecursisten hoe je de aanpassingen in mengsels het beste kunt inkleuren.
Mocht je in een editie een of meer lessen hebben gemist, dan kun je die kosteloos het volgende jaar inhalen.
Met het Bewijs van Deelname voldoe je aan de eis van 5-jaarlijkse nascholing volgens de BRL 1801 Betonmortel.
Je kunt jezelf inschrijven via de inschrijfknop op de website. Je komt dan op ons aanmeldformulier. Als je al bekend bent bij ons, moet je inloggen op jouw Mijn Beton-account.
Als je HR contactpersoon bent, kun je de medewerkers van jouw bedrijf aanmelden. Dit zijn de stappen:
Je ontvangt een automatische bevestigingsmail als alles goed is doorgekomen.
Deze opleiding is onderdeel van de Stichting BV/BmS Opleidingen. Actuele informatie over de startdatum, locatie, planning en kosten vind je daar:
De inschrijving voor een cursus sluit op maandag, twee weken voor de cursusstart. Als er genoeg deelnemers zijn, ontvang je in die week van ons de definitieve bevestiging, samen met andere belangrijke informatie.
Zijn er te weinig deelnemers, dan kan de cursus jammer genoeg niet doorgaan. Je krijgt dan van ons een alternatief aanbod. Dat kan bijvoorbeeld zijn een andere locatie of een later startmoment. Je beslist zelf of je van dit aanbod gebruik maakt of dat je jouw inschrijving intrekt.
Als je bij ons een cursus volgt, heb je een account nodig voor Mijn Beton en voor de Beton Academie
Mijn Beton is een permanent account. Hierin vind je jouw persoonlijke gegevens, je cursusinschrijvingen, je cursusresultaten en je opleidingsdocumenten (certificaten, diploma's). Je kunt jouw eigen gegevens aanpassen en je inschrijven voor nieuwe cursussen.
De Beton Academie is onze online leeromgeving. Als je een cursus gaat volgen, maak je hier vaak gebruik van. Op de Beton Academie vind je de inhoud van de cursus, zoals leerdoelen, lesmaterialen, opdrachten en video's. Jouw docenten zitten hier ook in en kunnen mededelingen uitsturen. Het account voor de Beton Academie is niet blijvend. Je hebt hier alleen toegang toe als je actief een cursus bij ons volgt. Daarna zullen wij het op een gegeven moment verwijderen. Als je dan later toch weer een cursus gaat volgen, maak je een nieuw account aan.
Je diploma blijft je leven lang geldig. Wat wel verloopt, is de waarde voor de certificering van het bedrijf waarvoor jij werkt. Afhankelijk van de BRL die geldt in jouw werkveld, is dat 2 jaar (betononderhoudskundige, projectleider betonreparatie, volgens BRL3201), 5 jaar (betonlaborant, betontechnoloog, volgens BRL1801) of 10 jaar (toeslagmaterialenlaborant, volgens BRL2502). Voor elk traject organiseert de Betonvereniging een passende nascholing.
Weet je niet meer zeker wanneer jij aan de beurt bent voor nascholing, neem dan even contact met ons op.
opleidingen@betonvereniging.nl
henk@betonvereniging.nl
In deze cursus leer je hoe je verschillende bouwpartners kunt adviseren de juiste keuzes te maken in toepassing van beton.
Maak een sprong in je carrière met deze opleiding! Leer alles om betonconstructies te inspecteren en te herstellen voor een duurzamere toekomst.
Ontwikkel je expertise in zelfverdichtend beton met deze praktische en theoretische cursus, perfect voor betonlaboranten en betontechnologen!