Meestal is de betonlaborant degene die de laboratoriumwerkzaamheden in een betoncentrale of een prefab-betonfabriek uitvoert. Maar als betontechnoloog ben je verantwoordelijk voor wat de betonlaborant doet en rapporteert. In noodgevallen moet je de betonlaborant zelfs kunnen vervangen. Daarom leer je in deze module alles over laboratoriumwerkzaamheden.
In deze cursus zul je alle proeven doen die volgens BRL 1801 in een betonlaboratorium moeten worden uitgevoerd.
Als je deze cursus hebt afgerond, kun je de proeven uitvoeren die in de verschillende normen voor beton en betonspecie staan beschreven.
Met het certificaat Practicum Betontechnologie op zak mag je als gediplomeerd betontechnoloog volgens BRL 1801 en Criteria 73 leiding geven aan het laboratorium van een betonproducent.
Bij aanvang krijg je een dictaat.
In deze cursus maken we gebruik van de Beton Academie. Het materiaal in deze online omgeving is ondersteunend aan de fysieke lessen. Hier vind je relevante informatie over de cursusonderdelen, zoals een overzicht van de leerdoelen en de te behandelen onderwerpen. Maar je kan hier ook de hand-outs van de gegeven presentaties terugvinden of deze alvast voor de les bekijken en zo vooraf al eventuele vragen aan de docent formuleren.
Docenten kunnen in de Beton Academie ook andere relevante documenten opnemen, zoals artikelen, opdrachten of links naar websites of video's.
Ook kunnen docenten via deze Academie mededelingen doen. Bijvoorbeeld wanneer zij interessante achtergrondinformatie hebben geüpload of nog terug willen komen op een discussie in de les.
Als cursist kan je ook onderling met elkaar van gedachten wisselen, elkaar vragen stellen en gezamenlijk tot antwoorden komen. Je hebt een maand na afronding van de cursus toegang tot de online omgeving.
Op de eerste dag leer je eerst je docent en je medecursisten kennen. Verder krijg je een rondleiding door het laboratorium waar je deze cursus gaat doen. Dan ga je aan de slag met de eerste serie proeven om grondstoffen te onderzoeken. Je analyseert de grondstoffen waarmee je op de tweede dag betonspecie gaat maken. Ook krijg je huiswerk mee dat je in je eigen werksituatie moet maken.
Op de tweede dag ga je betonspecie maken. Je ontwerpt én maakt een opgegeven betonspeciemengsel. Van deze betonspecie bepaal je alle eigenschappen zoals verwerkbaarheid. Uiteraard maak je daar kubussen van. Met deze kubussen ga je de derde en laatste dag de nodige proeven doen. Samen met je medecursisten neem je alvast die beproevingsmethodieken door.
De derde en laatste dag leer je over onderzoek naar beton. De kubussen zijn inmiddels een flink aantal dagen oud, zodat je onder meer de kubusdruksterkte kunt bepalen. Ook kun je nu de volumieke massa vaststellen. Ten slotte ga je de apparatuur en middelen waarmee je werkt, controleren aan de hand van de criteria die daarvoor gelden. Van alle proeven die je tijdens de cursussen hebt gedaan, moet je nu nog verslag leggen.
Het certificaat is onderdeel van de opleiding tot Betontechnoloog BV.
Op dit moment kun je je nog niet inschrijven voor deze cursus. De cursusprijs hierboven kan nog veranderen, afhankelijk van het moment van inschrijven, maar geeft een goede indicatie. Wij zijn aan het werk om een nieuwe editie in te plannen! Via de knop inschrijven kun je jezelf wel aanmelden voor de interesselijst. Je kiest dan de optie "Open voor interesse". Wij nemen contact met je op zodra de cursus opengaat voor inschrijving. Een plek op de interesselijst is nog geen inschrijving, dus je betaalt hier niets voor. Pas als je definitief bent ingeschreven voor een cursus, komt er een factuur en ben je verzekerd van je plek.
Je kunt jezelf inschrijven via de inschrijfknop op de website. Je komt dan op ons aanmeldformulier. Als je al bekend bent bij ons, moet je inloggen op jouw Mijn Beton-account.
Als je HR contactpersoon bent, kun je de medewerkers van jouw bedrijf aanmelden. Dit zijn de stappen:
Je ontvangt een automatische bevestigingsmail als alles goed is doorgekomen.
Deze opleiding is onderdeel van de Stichting BV/BmS Opleidingen. Actuele informatie over de startdatum, locatie, planning en kosten vind je daar:
De inschrijving voor een cursus sluit op maandag, twee weken voor de cursusstart. Als er genoeg deelnemers zijn, ontvang je in die week van ons de definitieve bevestiging, samen met andere belangrijke informatie.
Zijn er te weinig deelnemers, dan kan de cursus jammer genoeg niet doorgaan. Je krijgt dan van ons een alternatief aanbod. Dat kan bijvoorbeeld zijn een andere locatie of een later startmoment. Je beslist zelf of je van dit aanbod gebruik maakt of dat je jouw inschrijving intrekt.
Als je bij ons een cursus volgt, heb je een account nodig voor Mijn Beton en voor de Beton Academie
Mijn Beton is een permanent account. Hierin vind je jouw persoonlijke gegevens, je cursusinschrijvingen, je cursusresultaten en je opleidingsdocumenten (certificaten, diploma's). Je kunt jouw eigen gegevens aanpassen en je inschrijven voor nieuwe cursussen.
De Beton Academie is onze online leeromgeving. Als je een cursus gaat volgen, maak je hier vaak gebruik van. Op de Beton Academie vind je de inhoud van de cursus, zoals leerdoelen, lesmaterialen, opdrachten en video's. Jouw docenten zitten hier ook in en kunnen mededelingen uitsturen. Het account voor de Beton Academie is niet blijvend. Je hebt hier alleen toegang toe als je actief een cursus bij ons volgt. Daarna zullen wij het op een gegeven moment verwijderen. Als je dan later toch weer een cursus gaat volgen, maak je een nieuw account aan.
Met een diploma Betonlaborant BV heb je vrijstelling voor deze cursus.
opleidingen@betonvereniging.nl
henk@betonvereniging.nl
Ontdek alle essentiële aspecten van betontechnologie, met interactieve online voorbereiding en begeleiding van expertdocenten!
Leer in online modules de basis van MKI, rekenmethodieken en normen. Volg dan een interactieve fysieke bijeenkomst over de vraagstukken rond MKI.
Leer hoe je prachtig schoonbeton maakt! Pas CUR 100 toe, realiseer kleuren en effecten via praktische hands-on oefeningen.