Wil je alles weten over windbelasting op constructies volgens de Eurocode EN 1991-1-4? Schrijf je dan in voor onze cursus! We behandelen de achtergronden van de rekenregels en de Nederlandse Nationale Bijlage, en bespreken alternatieve bepalingsmethoden. Je krijgt de kans om praktijkvoorbeelden uit te werken en je eigen cases in te brengen. Na afronding kun je de regels correct interpreteren.
Deze cursus valt onder de Stichting BV/BmS Opleidingen. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Betonvereniging (BV) en Bouwen met Staal (BmS). Bij BV/BmS kun je volledige opleidingen volgen of losse cursussen over specifieke onderwerpen. Bezoek de BV/BmS website voor meer informatie.
De cursus Windbelasting van de Stichting Kennisoverdracht Windtechnologie en BV/BmS Opleidingen biedt een diepgaand inzicht in de windbelasting op constructies volgens de Eurocode EN 1991-1-4 en de Nederlandse Nationale Bijlage. Sinds april 2012 is deze norm, samen met de Nederlandse Nationale Bijlage, van kracht. Tijdens de cursus behandelen we de achtergronden van de rekenregels en besteden we aandacht aan de specifieke regels in de Nederlandse Nationale Bijlage. Indien gewenst, bespreken we ook de regels van andere landen.
Na afronding van de cursus kan je de regels voor windbelasting correct interpreteren en beoordelen waar de normen wel of niet voldoen. Bovendien leer je welke alternatieven beschikbaar zijn wanneer de norm geen uitkomst biedt.
De doelgroepen voor deze opleiding zijn:
Het is prettig als je al kan werken met de Eurocode serie en in het bezit bent van de NEN EN 1991-1-4 met bijbehorende Nationale Bijlage.
Na afronden van deze cursus kun je beoordelen hoe de regels voor de windbelasting moeten worden geïnterpreteerd, waar de normen wel of niet voldoen, en welke alternatieven beschikbaar zijn in die gevallen waarin de norm geen uitkomst biedt.
Bij deze cursus maken we gebruik van de volgende leermethoden:
De cursus Windbelasting wordt digitaal ondersteund via het onderwijsportaal van de BV/BmS opleidingen. Als deelnemer heb je de hele cursus en tot drie maanden na afronding toegang tot deze omgeving.
In de online leeromgeving vind je alle benodigde studiematerialen, opdrachten en aanvullende bronnen om je te helpen bij het succesvol afronden van de cursus.
Je krijgt toegang tot het onderwijsportaal van de opleiding. Informatie over de cursus en algemene informatie is nog te vinden op de website bvbms.nl.
De inlogcode ontvang je na de toelating tot de cursus. Het onderwijsportaal geeft je onder andere:
Duik in de wereld van stuwdrukken met Chris Geurts en Lisette La Gasse!
Laat je meenemen door onze deskundige docenten in de fascinerende achtergronden van stuwdrukken. Ontdek alles over windklimaat en statistiek, de invloed van terrein en windprofielen, en de definitie van stuwdruk. We sluiten de avond af met praktische voorbeelden uit de Eurocode en een uitdagende opdracht.
Maak kennis met druk- en krachtcoëfficiënten met Chris Geurts en Okke Bronkhorst!
Laat je inspireren door onze experts terwijl ze je meenemen in de wereld van druk- en krachtcoëfficiënten. Leer alles over de definities, de statistische achtergronden en krijg een overzicht van de drukken en krachten in de voorschriften. We maken het compleet met praktische voorbeelden die je inzicht verder verdiepen.
Verken de dynamiek van fluctuerende windbelasting met Chris Geurts, Vincent Denoël (waarschijnlijk online) en Okke Bronkhorst!
Onze deskundige docenten nemen je mee in de wereld van fluctuerende windbelasting. Ontdek de dynamica van constructies, de achtergrond van de dynamische vergrotingsfactor en de invloed van de afmetingen van bouwwerken. Leer over aero-elastische verschijnselen en verdiep je kennis met praktische voorbeelden.
Ontdek alternatieve methoden met Chris Geurts, Thijs van Druenen en Okke Bronkhorst!
Deze dag leer je van onze experts meer over alternatieve methoden voor windbelasting, windtunnelonderzoek en de CUR Aanbeveling 103. Ontdek hoe CFD gebruikt kan worden voor windbelasting op gebouwen. We sluiten de avond af met de behandeling van de opdracht en ingediende cases.
Het totaal aantal contacturen is 20 uur (4 middag-avonden van 15.30 tot 20.30 uur). Het aantal uren zelfstudie een uitwerking van de opdrachten ligt ook op ongeveer 14 uur. Natuurlijk is dit een richtlijn en afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring.
Het examen bestaat uit schriftelijke opdrachten die je tijdens de les krijgt en samen als toets gelden. Deze opdrachten behandelen we tijdens de laatste cursusavond.
De cursus biedt 8 Kenniseenheden voor het Constructeursregister. Bij het succesvol afronden van de toetsing ontvang je een certificaat, waarmee je in aanmerking komt voor 12 Kenniseenheden.
Deze opleiding is onderdeel van de Stichting BV/BmS Opleidingen. Actuele informatie over de startdatum, locatie, planning en kosten vind je daar:
bram@bvbms.nl
reshma@bvbms.nl
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Verdiep je in de vernieuwde Eurocode 2 en vergroot je kennis voor betere betonconstructies.
Dit is perfect voor nieuwkomers in de betonsector, zoals chauffeurs of verkopers. Je leert over soorten beton, materialen en verwerkingsmethoden.