Het Kennisportaal Constructieve Veiligheid is een waardevolle online bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de veiligheid van gebouwen en constructies. Dit platform biedt toegang tot een schat aan informatie en middelen om de constructieve veiligheid te verbeteren.
Constructieve veiligheid waarborgen is de gedeelde verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen in de bouwsector. Met de informatie en middelen van het Kennisportaal Constructieve Veiligheid kunnen professionals hun bijdrage leveren aan een veilige gebouwde omgeving voor iedereen. Het portaal is een initiatief van een aantal grote aannemers en opdrachtgevers.
Het doel van het Kennisportaal Constructieve Veiligheid is kennis delen en bewustzijn vergroten over de principes van veilig ontwerpen, bouwen en onderhouden van constructies. De doelgroep zijn professionals in de bouwsector, zoals ingenieurs, architecten, aannemers, inspecteurs en studenten, maar het is gratis toegankelijk voor iedereen.
Op het kennisportaal vind je verschillende informatiebronnen, zoals artikelen, richtlijnen, praktijkvoorbeelden en video's. Deze materialen gaan over allerlei onderwerpen, denk aan ontwerpnormen, materiaalkeuze, berekeningsmethoden en risicobeheer. Het portaal geeft verschillende invalshoeken, dus over organisatie en ook uitvoering. Wie is wanneer verantwoordelijk? Op het portaal staat dit duidelijk uitgelegd. Met deze informatie kun jij als professional jouw kennis vergroten en ben je beter in staat om veilige en duurzame constructies te realiseren.
Het Kennisportaal Constructieve Veiligheid is een belangrijke bron van informatie voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van constructies. Met deze bron kunnen professionals hun kennis vergroten en bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid van gebouwen en infrastructuur.
Het BRL 0507 certificaat laat zien dat je wapening vakkundig, veilig en volgens de regels uitvoert.
De regels om betonconstructies te berekenen zullen ingrijpend veranderen.
Rijkswaterstaat en de Betonvereniging starten Communities of Practice om samen duurzame oplossingen voor beton te ontwikkelen.
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Verdiep je in de vernieuwde Eurocode 2 en vergroot je kennis voor betere betonconstructies.
Dit is perfect voor nieuwkomers in de betonsector, zoals chauffeurs of verkopers. Je leert over soorten beton, materialen en verwerkingsmethoden.