Wil je meer weten over betonreparatie in de uitvoering? Dan is dit de cursus voor jou. Je leert over materieel, bestekken, schadeonderzoek en reparatietechnieken. Je leert rekening houden met de kosten, veiligheid en regelgeving. Kortom, je zet de volgende stap in jouw carrière naar projectleider betonreparatie!
In de cursus Uitvoeringe Betonreparatie Middenkader leer je meer over schademechanismen, inspectie, contracten, reparatiematerialen, coatings, kwaliteit, kosten, milieu en veiligheid. Aan het einde van deze cursus kun je deze kennis inzetten bij het uitvoeren en begeleiden van betonreparatieprojecten.
Als je deze cursus hebt afgerond, kun je werken als projectleider betonreparatie.
Na afronding van deze cursus kun je aan de slag als projectleider betonreparatie volgens BRL 3201. Betonreparatiebedrijven die volgens deze BRL gecertificeerd zijn, kunnen gebruik maken van jouw diensten in de uitvoering van onderhouds- en reparatieprojecten.
Bij deze cursus maak je gebruik van een dictaat, dat je bij aanvang digitaal en geprint ontvangt. Ook krijg je het boek "Basiskennis Beton (CB1)".
De PowerPoints van de docenten komen digitaal beschikbaar via de online omgeving. Ook heb je CUR-Aanbevelingen nodig. Deze komen eveneens digitaal beschikbaar via de online omgeving. Het dictaat en het boek ontvang je tijdens de eerste bijeenkomst.
Mocht je de digitale materialen tijdens de toets nodig hebben, dan ontvang je daar een schriftelijk exemplaar van. Je hoeft dit dus niet zelf te printen.
In deze cursus maken we gebruik van de Beton Academie. Het materiaal in deze online omgeving is ondersteunend aan de fysieke lessen. Hier vind je relevante informatie over de cursusonderdelen, zoals een overzicht van de leerdoelen en de te behandelen onderwerpen. Maar je kan hier ook de hand-outs van de gegeven presentaties terugvinden of deze alvast voor de les bekijken en zo vooraf al eventuele vragen aan de docent formuleren.
Docenten kunnen in de Beton Academie ook andere relevante documenten opnemen, zoals artikelen, opdrachten of links naar websites of video's.
Ook kunnen docenten via deze Academie mededelingen doen. Bijvoorbeeld wanneer zij interessante achtergrondinformatie hebben geüpload of nog terug willen komen op een discussie in de les.
Als cursist kan je ook onderling met elkaar van gedachten wisselen, elkaar vragen stellen en gezamenlijk tot antwoorden komen. Je hebt een maand na afronding van de cursus toegang tot de online omgeving.
Nadat we elkaar hebben leren kennen geeft de docent een inleiding in constructies en materialen. Je start met de verschillende schademechanismen die we bij beton tegen kunnen komen. De informatie hierover staat in hoofdstuk 1 van het dictaat.
Op dag 1 zijn nog niet alle schademechnismen voorbij gekomen, dus daar ga je nu mee verder. We behandelen hoofdstuk 2 van het dictaat.
Voor vandaag lees je hoofdstuk 3 en 4 uit het dictaat. Je leert op deze dag meer over inspectie en onderzoeksmethoden, maar ook al over analyse en hersteladvies.
Op de vierde lesdag pak je hoofdstuk 5 van het dictaat erbij. Je leest over contracten, voorschriften en risico's. Dat is best taaie stof, maar wel heel relevant voor jouw werk. De docent zorgt ervoor dat je ziet hoe deze onderwerpen ook in de praktijk belangrijk zijn voor projectleiders.
Vandaag bespreek je met de docent en je mededecursisten het eerste deel van dictaathoofdstuk 6 over reparatiematerialen en uitvoering.
Je gaat verder waar je stopte bij dag 5: je leert over het tweede deel van dictaathoofdstuk 6 over reparatiematerialen en uitvoering.
Met dictaathoofdstuk 7 maak je een uitstapje naar oppervlaktebeschermingssystemen en voegafdichtingen.
Als projectleider moet je ook kennis hebben van kwaliteitsmanagement en weten hoe de kosten van een betonreparatieproject tot stand komen. Deze onderwerpen uit dictaathoofdstukken 8 en 10 komen vandaag aan bod.
Het eerste deel van deze dag gaat over de wat algemene, maar o zo belangrijke zaken uit hoofdstuk 9: afval, milieu en veiligheid. In het tweede deel krijg je terugkoppeling op het proefexamen, in voorbereiding op het echte examen.
De examenstof is het dictaat plus de PowerPoints. Het schriftelijke examen duurt 2 uur. Het bestaat uit 15-20 open vragen. Je kunt 100 punten verdienen en je moet minimaal 55 punten halen voor een voldoende. Tijdens dit schriftelijke examen mag je het cursusmateriaal WEL erbij houden. Je mag gebruik maken van CUR-Aanbevelingen. De Betonvereniging zal het schriftelijke materiaal verstrekken. Je moet zelf een pen meenemen.
Er wordt geen herkansing van de toets aangeboden. Mocht je niet slagen, dan kun je meedoen met de eerstvolgende examenmogelijkheid, nadat de cursus opnieuw is gegeven. Belangrijk: je wordt niet automatisch ingeschreven voor een herkansing. Wil je meedoen met het examen, schrijf je dan tegen die tijd opnieuw in via onze website. Hier zijn kosten aan verbonden.
Deze cursus wordt erkend in de BRL 3201.
Je kunt jezelf inschrijven via de inschrijfknop op de website. Je komt dan op ons aanmeldformulier. Als je al bekend bent bij ons, moet je inloggen op jouw Mijn Beton-account.
Als je HR contactpersoon bent, kun je de medewerkers van jouw bedrijf aanmelden. Dit zijn de stappen:
Je ontvangt een automatische bevestigingsmail als alles goed is doorgekomen.
Deze opleiding is onderdeel van de Stichting BV/BmS Opleidingen. Actuele informatie over de startdatum, locatie, planning en kosten vind je daar:
De inschrijving voor een cursus sluit op maandag, twee weken voor de cursusstart. Als er genoeg deelnemers zijn, ontvang je in die week van ons de definitieve bevestiging, samen met andere belangrijke informatie.
Zijn er te weinig deelnemers, dan kan de cursus jammer genoeg niet doorgaan. Je krijgt dan van ons een alternatief aanbod. Dat kan bijvoorbeeld zijn een andere locatie of een later startmoment. Je beslist zelf of je van dit aanbod gebruik maakt of dat je jouw inschrijving intrekt.
Als je bij ons een cursus volgt, heb je een account nodig voor Mijn Beton en voor de Beton Academie
Mijn Beton is een permanent account. Hierin vind je jouw persoonlijke gegevens, je cursusinschrijvingen, je cursusresultaten en je opleidingsdocumenten (certificaten, diploma's). Je kunt jouw eigen gegevens aanpassen en je inschrijven voor nieuwe cursussen.
De Beton Academie is onze online leeromgeving. Als je een cursus gaat volgen, maak je hier vaak gebruik van. Op de Beton Academie vind je de inhoud van de cursus, zoals leerdoelen, lesmaterialen, opdrachten en video's. Jouw docenten zitten hier ook in en kunnen mededelingen uitsturen. Het account voor de Beton Academie is niet blijvend. Je hebt hier alleen toegang toe als je actief een cursus bij ons volgt. Daarna zullen wij het op een gegeven moment verwijderen. Als je dan later toch weer een cursus gaat volgen, maak je een nieuw account aan.
Dat hangt van jouw persoonlijke situatie af. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.
Als je projectleider betonreparatie bent, kun je meedoen met de Nascholing Uitvoering Betonreparatie Middenkader. Hiermee voldoe je aan de nascholingsverplichting uit BRL 3201. Ook kun je misschien na een tijdje je verder verdiepen via de opleiding Betononderhoudskundige BV.
Bedrijven die gecertificeerd zijn volgens BRL 3201 moeten zich houden aan de regels over personeel die daarin staan. Dit betekent dat zij hun personeel moeten nascholen. Als je bij een gecertificeerd bedrijf werkt, ben je dus verplicht om te laten zien dat je aan jouw nascholing gewerkt hebt. Je kunt hiervoor onze Nascholing Uitvoering Betonreparatie voor Middenkader volgen.
opleidingen@betonvereniging.nl
chantal@betonvereniging.nl
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Volg deze online inleidende cursus op eigen tempo voor kennis over betononderhoud, -reparatie en aantastingsmechanismen.
Verdiep je vak als betononderhoudskundige met actuele thema's en ruimte om te discussiëren met collega's in deze dynamische nascholingscursus!