Betonvereniging lanceert digitale cursus Basiskennis Beton Algemeen

Betonvereniging lanceert digitale cursus Basiskennis Beton Algemeen

Een leven lang leren, daar houdt de Betonvereniging zich al sinds 1957 mee bezig toen de eerste cursus Betonconstructeur werd gegeven. In al die jaren heeft de Betonvereniging een grote verscheidenheid aan klassikale cursussen aangeboden. Maar tegenwoordig betekent een leven lang leren ook online leren. Deelnemers kunnen hierdoor onafhankelijk van plaats en tijd kennis tot zich nemen. Met de digitale cursus Basiskennis Beton Algemeen gaat de Betonvereniging mee in deze trend, waarmee wij kennis over beton voor een breder publiek ontsluiten.

Basiskennis Beton Algemeen
De cursus Basiskennis Beton Algemeen is een introductie in de wereld van beton. Het biedt inzicht in de soorten beton, de gebruikte materialen, de verwerking en nog veel meer. De cursus is geschikt voor mengmeesters, truckmixerchauffeurs, werkvoorbereiders en uitvoerders, maar ook voor bouwplaatsmedewerkers, inkopers, planners en ander personeel dat in hun functie met beton te maken krijgt. De cursus wordt afgesloten met een examen en geslaagden ontvangen een certificaat.

Start in mei
Vanaf 11 mei 2020 kunnen de eerste deelnemers meedoen met de cursus Basiskennis Beton Algemeen volgens een nieuwe opzet. Met het aanbieden van de cursus in een digitale leervorm zet de Betonvereniging belangrijke stappen in de ontwikkeling van innovatieve vormen van kennis delen. Hierbij zijn de ervaringen van de deelnemers essentieel om het aanbod verder te blijven ontwikkelen. De Betonvereniging staat garant voor het niveau van deze gewijzigde opzet: deelnemers ontvangen het certificaat als ze slagen voor het examen. Dit traject eindigt nog voor de zomer, zodat geslaagden in september direct kunnen doorstromen naar de vervolgcursus in de opleiding tot Betonlaborant.

Online of blended?
De nieuwe opzet bestaat uit twee varianten. De Betonvereniging biedt deelnemers de keuze uit een online en een blended versie.

Online variant
Bij de online variant krijgen de deelnemers toegang tot de online modules van de cursus en ontvangen zij het dictaat als achtergrondinformatie. Zij doorlopen de modules in hun eigen tijd en sluiten het leertraject af met het examen op 30 juni.

Blended variant
Bij de blended variant krijgen de deelnemers ook toegang tot de online modules, ontvangen zij het dictaat en nemen zij deel aan het examen. Daarnaast krijgen de deelnemers toegang tot vier verbindende en verdiepende bijeenkomsten. Tussen deze bijeenkomsten in doorlopen de deelnemers specifieke online modules als voorbereiding. “Tijdens een bijeenkomst kunnen de deelnemers dan vragen stellen over de stof aan de docent, wordt er dieper ingegaan op de kennis uit de online modules en kunnen ze leren van elkaar”, aldus Chantal Mülders, programmamanager bij de Betonvereniging. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht van 18:30 - 20:30 uur op de volgende dinsdagen: 12 mei, 26 mei, 9 juni en 23 juni.

Foto 1: Combinatie van beeld en tekst

Investering
De online variant van de cursus Basiskennis Beton Algemeen vraagt een investering van
€ 745,- en de blended variant € 985,-. Bedrijfsleden van de Betonvereniging ontvangen 20% korting op deze tarieven: de investering voor de online variant is dan € 595,- en voor de blended variant € 785,-. Dit is inclusief de online toegang, het dictaat, de bijeenkomsten (alleen blended variant) en het examen.

Aanmelden
Aanmelden voor de online of blended variant kan tot dinsdag 28 april via onze website .