Kennismaken met Betononderhoud & Betonreparatie
Betonreparatie

Wil je meer kennis vergaren over betononderhoud en betonreparatie? Deze cursus vormt een mooie inleiding in dit domein. Je leert over verschillende aantastingsmechanismen in bestaand beton en aan welke criteria een reparatie moet voldoen. Je leert ook hoe je fouten kan herstellen doordat het beton niet goed uit de bekisting komt. We bespreken reparatietechnieken, reparatiematerialen en herstel van schade aan nieuw betonwerk. Om mee te kunnen doen, heb je een mbo+ werk- en denkniveau nodig. Na succesvolle deelname ontvang je 3 KE/PE punten.

Deze cursus is ook beschikbaar in een online variant zonder bijeenkomsten.

Een actueel overzicht van onze cursussen en opleidingen vindt u in ons digitaal magazine.

Cursus Informatie
Cursusduur: 13:00-17:00 uur
Startdatum: woensdag 08 november 2023
Plaats: Den Bosch
Bedrijfsledenprijs: € 870,- excl. btw.
Niet bedrijfsledenprijs: € 1.245,- excl. btw.
Functioneringsniveau: mbo
Kenniseenheden: nvt

In 2 middagen van 4 uur leer je de basisbeginselen van betononderhoud en betonreparatie.

In de cursus Kennismaken met Betononderhoud en Betonreparatie leer je meer over schademechanismen, reparatietechnieken en reparatiematerialen.

De leerdoelen voor deze cursus zijn als volgt:

• Je kunt verschillende vormen van directe en indirecte aantasting van beton correct indelen.
  • Je kunt verschillende reparatiemethoden en reparatiematerialen voor betonschade benoemen.
  • Je kunt uitleggen welke reparatiecriteria voor betonschade wanneer van toepassing zijn.
  • Je kunt verschillende vormen van extra betonbescherming benoemen.
  • Je kunt vertellen hoe we ervoor zorgen dat beton een lange levensduur heeft.

De belangrijkste doelgroepen van deze cursus zijn:

• Constructeurs
  • Uitvoerders
  • Kwaliteitsfunctionarissen
  • Werkvoorbereiders
  • Toezichthouders

Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist voor deelname aan deze cursus.

Voor vragen kun je contact opnemen met Chantal Mulders:
e: chantal@betonvereniging.nl

Chantal Mulders

Na afloop ontvangen deelnemers die beide bijeenkomsten bij hebben gewoond, een Bewijs van Deelname.