Basiskennis Beton Algemeen [bba]
Technologie

Bedankt voor uw belangstelling voor de cursussen en opleidingen van de Betonvereniging. U heeft deze pagina mogelijk gevonden via een zoekmachine. De informatie op deze pagina wordt niet meer bijgehouden. Een actueel overzicht van onze cursussen en opleidingen vindt u in ons digitaal magazine.

Cursus Informatie
Startdatum: dinsdag 28 januari 2020
Plaats: PM
Functioneringsniveau: vmbo

Aanmelden Cursus

Ondergetekende meldt zich aan voor:
Persoonlijk
Alleen van toepassing als hierboven 'Anders' gekozen is.

Alleen van toepassing op onderstaande opleidingen: - Wapenen in de praktijk - Betonconstructeur Basis - Betonconstructeur BV/BmS - Constructief Ontwerper BV/BmS -Betonderhoudskundige BV
Gegevens werkgever
Indien van toepassing
indien afwijkend

invullen als u gebruik wilt maken van de Bedrijfsledenkorting
Bent u geen bedrijfslid dan kunt u zich hier aanmelden en direct van de bedrijfsledenkorting te profiteren.

Ik heb kennis genomen van de aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden.

Ik heb kennis genomen van de privacy verklaring van de Betonvereniging.

In de cursus worden de navolgende onderwerpen behandeld:
• Grondstoffen
• Samenstelling van beton
• Eigenschappen van betonspecie en beton
• Verwerken en nabehandelen van betonspecie
• Wapening en bekisting
• Betonvoorschriften, kwaliteit en controle

De cursus bestaat uit negen lesavonden van twee lesuren, die wekelijks plaatsvinden.
De kennisoverdracht vindt plaats door mondeling onderwijs aan de hand van een cursusdictaat.
Aan de cursus is een examen verbonden.

Voor technici
Mengmeesters, truckmixerchauffeurs, productiepersoneel , werkvoorbereiders en uitvoerders van betonaannemers, alsmede personeel van Rijks-, Provinciale en Gemeentediensten.

Voor niet-technici
Niet-technische beroepen, zoals verkopers en administratief personeel.

Vooropleiding Betonlaborant
Voor iedereen die de cursus Betonlaborant wil gaan volgen.

Voor het volgen van deze cursus is geen vooropleiding vereist, maar wel een goede beheersing van de Nederlandse taal (niveau 2).

Voor vragen kunt u opnemen met Bram Rensen
e: bram@betonvereniging.nl

Bram Rensen

Vervolgcursussen

Na het volgen van de cursus beschik je over de belangrijkste basiskennis van beton. Je kent de grondstoffen, samenstelling en eigenschappen en weet hoe je betonspecie moet verwerken / nabehandelen.
Tevens heb je kennis van wapening en bekisting, betonvoorschriften, kwaliteit en controle en prefabbeton.
Bij voldoende resultaat van het schriftelijke examen ontvang je een diploma Basiskennis Beton Algemeen bba.

De cursus kan ook gevolgd worden als voorbereiding op de cursus Betonlaborant BV
In combinatie met een niet-technische BOL4-opleiding geeft deze cursus toegang tot de cursus Basiskennis Betontechnologie bbt.

De cursus wordt afgesloten met een centraal schriftelijk examen (meerkeuzevragen) dat wordt afgenomen in Utrecht. De geslaagden ontvangen een diploma.

Haal hier het examenreglement op.

Bedankt