Ontwerp en berekening van Constructies van Metselwerk, incl. seismische belasting
Ontwerp

Bij het ontwerpen en berekenen van metselwerkconstructies wordt de Eurocode 6 toegepast, ook bekend als NEN-EN 1996. Deze norm geeft eisen en rekenregels voor ongewapend, gewapend en voorgespannen metselwerk. Daarnaast is in Nederland de NPR 9096-1-1 opgesteld die het eenvoudiger maakt om de bestaande Nederlandse wijze van het vervaardigen en construeren van metselwerk te laten aansluiten op de Europese normen voor metselwerk. in deze cursus wordt tevens aandacht besteed aan het gedrag van steenconstructies bij seismische belasting. Dit zal gedaan worden aan de hand van Eurocode 8 deel 1 (NEN-EN 1998-1) en de ontwerp NPR 9998.

Cursus Informatie
Cursusduur: 2 x 6 uur
Plaats: Bouwmensen Utrecht; Utrechthaven 13, 3433 PN Nieuwegein
Functioneringsniveau: hbo
Kenniseenheden: 6

Aanmelden Cursus

Ondergetekende meldt zich aan voor:
Persoonlijk
Alleen van toepassing als hierboven 'Anders' gekozen is.

Alleen van toepassing op onderstaande opleidingen: - Wapenen in de praktijk - Betonconstructeur Basis - Betonconstructeur BV/BmS - Constructief Ontwerper BV/BmS -Betonderhoudskundige BV
Gegevens werkgever
Indien van toepassing
indien afwijkend

invullen als u gebruik wilt maken van de Bedrijfsledenkorting
Bent u geen bedrijfslid dan kunt u zich hier aanmelden en direct van de bedrijfsledenkorting te profiteren.

Ik heb kennis genomen van de aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden.

Ik heb kennis genomen van de privacy verklaring van de Betonvereniging.

Dag 1 woensdag 14-11-2018 14.30-20.30 uur
prof.ir-arch. D.R.W. Martens, TU/e
dr. ir. A.T. Vermeltfoort; hoofddocent Steenconstructies TU/e
• Inleiding
• Materiaaleigenschappen
• Schematisering van draagconstructies in steen
• Dragende wanden in een geschoord raamwerk
• Geconcentreerde belastingen
• Gewapende liggers in metselwerk

Dag 1 dinsdag 20-11-2018 14.30-20.30 uur
dr. ir. R. van der Pluijm; Wienerberger BV
prof.ir. S.N.M. Wijte; Adviesbureau ir. J.G. Hageman BV / TU/e

• Stabiliteitswanden
• Lateraal belaste wanden
• Het gedrag van steenconstructies bij seismische belasting
• Steenconstructies en brand

Deze cursus bestaat uit 2 middag/ avonden.
De lestijden zijn van 14.30 – 20.30 uur.

Op de eerste dag komen materiaaleigenschappen en schematisering van draagconstructies in steen, dragende wanden in een geschoord raamwerk, geconcentreerde belastingen en gewapende liggers in metselwerk aan bod. Op dag 2 gaat het over stabiliteitswanden, lateraal belaste wanden, incasseringsvermogen van steenconstructies en steenconstructies en brand.

De cursus is met name bestemd voor ontwerpers, constructeurs, aannemers, fabrikanten, uitvoerders, toezichthouders, adviseurs en docenten die in hun werk te maken krijgen met metselwerkconstructies.

Een vooropleiding op tenminste hbo (5) niveau is vereist.

Voor vragen kunt u opnemen met Peter Hoes
e: peter@betonvereniging.nl

Peter Hoes

Vervolgcursussen

Diegenen die hebben deelgenomen aan de cursus, ontvangen na afloop een Bewijs van deelname.

Na het volgen van de cursus heb je basiskennis om metselwerkconstructies te ontwerpen. De cursist leert de NEN-EN 1996 toe te passen en leert specifieke detailinformatie en achtergronden van de NEN-EN 1996. Incl. gedrag van constructies tgv Seismische belasting aan de hand van Eurocode 8 deel 1 (NEN-EN 1998-1) en de ontwerp NPR 9998.

Bedankt